Balinteşti: Aventura caprelor din Volkswagen

Balinteşti: Aventura caprelor din Volkswagen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petrică Chiriloiu. Locuinţa sa e la şosea, între Balinteşti şi Pochişcani. La Crăciun, în loc să fie la biserică, a avut de-a face cu Poliţia. Supărat foc: i se furaseră trei capre, cinci gâşte, un ham. Constatându-le, la prima oră a dimineţii, lipsa, a telefonat la 112: „Sunt din Balinteşti de Galaţi şi m-au nenorocit bandiţii”.

La opt şi-un sfert, agenţii de la Bereşti-Meria intrau în alertă, uitând că şi pentru ei era Crăciunul. Câmpul infracţional, întins pe vreo 300 de metri. Caprele fuseseră trase de coarne spre şosea, prin întuneric. Se salvase numai una, cea pe care am văzut-o şi noi - ciuta. N-au avut de ce s-o apuce!

Pornindu-se, de la poarta păgubitului, pe şosea, după urmele lor, poliţiştii - şcoliţi - au ajuns într-un loc unde se observa că cineva, în cursul nopţii, întorcându-şi maşina, intrase cu spatele în zăpadă. Exact aici se terminau şi urmele miniturmei lui Chiriloiu. Cercetând terenul, au găsit păr de capră amestecat cu omătul. Animalele fuseseră băgate în portbagaj, ca şi gâştele. Ce i-a intrigat cel mai mult pe oamenii legii: maşina folosită la furt era una modernă. Şi-au dat seama de asta după „studierea” urmelor de la cauciucuri. Nu s-au înşelat. Cunoscând bine motoarele din sat, peste o oră se aflau la poarta pe care intrase autoturismul de noapte al Balinteştilor, cel care plimbase caprele. Marca sa, Volkswagen Passat. Culoarea, neagră. Proprietar - un tip cu antecedente penale. Dubios, versat, absolvent a două academii din cele cu gratii la ferestre.

„Deschide portbagajul!” L-a deschis, dar nu din prima. În el, găinaţ, păr de capră şi componente de la un harnaşament. Dar ce să faci numai cu părul, când n-ai caprele! Extinzând, din mers, investigaţiile, poliţiştii au ajuns şi la ele. Condus la Bereşti-Meria, autorul principal al furtului calificat n-a mai avut încotro, vărsând pe gură tot. La fel a procedat, ca să-şi uşureze situaţia penală, şi secundul său, Budală, pentru că, chiar dacă este infirm, legea nu-l iartă. Întrucât gâştele nu mai erau în viaţă, cel cu Volkswagenul Passat în curte a vrut să-l despăgubească pe Chiriloiu, lovindu-se însă de refuzul categoric al acestuia: „N-am nevoie de banii tăi. Eu vreau gâştele!”

Citit 4029 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2013 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.