Bacalbaşa-Spiderman sperie miresele din Parcul Eminescu

Bacalbaşa-Spiderman sperie miresele din Parcul Eminescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele ştiri senzaţionale din Galaţi * Pamfletul politic se transformă în pamflet social, plus politic


Campioni naţionali la Solitaire, funcţionarii publici gălăţeni ţintesc titlul la pentatlon: Solitaire, Free Cell, Bubble Safari, Tetris şi Zuma DeLuxe

Galaţiul a devenit campion naţional la Solitaire, categoria funcţionari publici. O echipă formată din funcţionari de la Primărie, Prefectură, Consiliul Judeţului şi Finanţe a reuşit să câştige titlul naţional pe echipe în cadrul turneului găzduit anul acesta de Primăria Vaslui. Cei zece membri ai echipei gălăţene au realizat în total 185.689 de puncte, clasându-se pe primul loc atât la categoria "draw one", cât şi la categoria "draw three". "Suntem foarte fericiţi şi, în acelaşi timp, emoţionaţi. Miile de ore de muncă în care am ignorat contribuabilii adunaţi la ghişeu au dat în sfârşit rezultate. Lor le dedicăm acest titlu, fără ei nu am fi existat", a declarat doamna Luminiţa, de la Camera 3.

Echipa gălăţeană va reprezenta, astfel, România la Campionatul Mondial de Solitaire, care se va desfăşura la vară în staţiunea Sunny Beach din Bulgaria. Dar visul funcţionarilor gălăţeni nu se opreşte aici. Ei declară că vor să câştige şi competiţia de pentatlon (Solitaire, Free Cell, Bubble Safari, Tetris şi Zuma DeLuxe). "Ne antrenăm intens pentru această probă complexă. Jucăm cel puţin opt ore pe zi, dar mai facem şi ore suplimentare, că se plătesc. Ca funcţionar public, să fii bun la Solitaire nu e mare lucru până la urmă, însă proba de pentatlon este pentru un funcţionar public suprema recunoaştere a valorii", a completat doamna Lucreţia, de la Ghişeul 11.

Cârciumarii de la General vor orar de funcţionare special

Federaţia Cârciumarilor de la General (FCG) a cerut primăriei Galaţi să accepte un nou program de funcţionare pentru bodegile din drumul spre Combinat, unul atipic, dar necesar, spun ei, pentru eficientizarea muncii. Astfel, ei doresc să îşi ţină cârciumile deschise doar 135 de minute pe zi, în trei ture a câte 45 de minute. Prima tură de la 5 la 5,45 dimineaţă, a doua tură de la 14,00 la 14,45 şi cea de-a treia tură de la 22,00 la 22,45. Ei susţin că doar în aceste intervale orare au clienţi, în rest cârciumile fiind pur şi simplu goale. "Suntem dependenţi de Combinat. Dacă Mittal nu schimbă programul angajaţilor, nu putem să mai ţinem cârciumile deschise aiurea ore întregi. Ori ei, ori noi. Sigur, se mai învoieşte câte un siderurgist într-o zi, îşi mai ia concediu, dar să avem clienţi în afara programului cerut e o raritate", a declarat Gelu Păhărel, preşedintele federaţiei. Varianta cârciumarilor este susţinută şi de angajaţi. "Un client petrece în medie cam cinci secunde în cârciumă, în condiţiile în care 4,5 secunde sunt dedicate intratului, ieşitului şi plătitului. Muncim de rupem aproape o oră, apoi stăăăăm şi o frecăm vreo opt ore. Îţi şi ieşi din mână la botezat votca", a explicat barmaniţa Pisi.

Senzaţional! Un elev de la Metalurgic a scris corect "i-au" într-o teză

Minune în învăţământul preuniversitar gălăţean. Un elev de la Liceul Metalurgic, Gigel Gărgăriţă, a uimit o întreagă cancelarie şi pe mai-marii din Inspectoratul Şcolar după ce, în decembrie, a scris următoarea frază în teza la Română, în cadrul compunerii "Cum mi-am petrecut vacanţa de 1 decembrie": "I-am luat lui tata din casă un Eminescu şi un Blaga şi m-am dus la club". Profesorul de la clasă susţine că respectivul elev ar fi scris o compunere criptată despre cum a recitat poezii în Divino. E de înţeles de ce profesorul a ales să creadă o astfel de variantă de vreme ce el nu a văzut niciodată ce chipuri sunt pe bancnotele de 500 şi 200 de lei.

În orice caz, ISJ Galaţi a cerut o comisie de la Academie care să îl evalueze pe Gigel Gărgăriţă în vederea unei cariere academice, însă acesta a refuzat, declarând că preferă să accepte propunerea TVR de a realiza o continuare a emisiunii "Doar o vorbă săţ-i mai spun".

Râpă şi Pena acuză conducerea Oţelului de "epurare culturală"

Fotbaliştii Oţelului Cornel Râpă şi Marius Pena susţin că adevăratele motive pentru care au fost trimişi la echipa a doua sunt legate de o dispută din sânul echipei pe marginea romanului "Robinson Crusoe", de Daniel Defoe. Astfel, susţin surse din anturajul echipei, Râpă şi cu Pena ar fi spus în vestiar că romanul este mai mult decât o simplă carte de aventuri, că Defoe ar fi vrut să refacă prin personajul său istoria omenirii, plecând de la statutul omului de vânător şi culegător, ajungând apoi la cel de cultivator, şi trecând succesiv prin mai multe sisteme sociale de organizare: sclavagism, feudalism etc. "Ceilalţi colegi, inclusiv preşedintele Narcis Răducan, ne-au contrazis, susţinând că e vorba doar de un simplu scenariu de desen animat de aventuri. Cred că de asta ne-au trimis la echipa a doua", au declarat cei doi unor apropiaţi.

Bacalbaşa a rămas fără sprijin politic

PSD i-a retras sprijinul politic preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, după ce, sâmbăta trecută, preşedintele de la ora 5 a fost văzut în Parcul Eminescu îmbrăcat în costum de Spiderman speriind miresele care se pozau artistic la statuia poetului. "Este inadmisibil aşa ceva. Înţeleg că vrei să fii vedetă, că te duci în emisiune la Dan Negru să îţi măsori inteligenţa în faţa unor blonde, dar să te costumezi ca să sperii săracele mirese mi se pare inacceptabil. Înseamnă că nu mai ai pic de respect faţă de contribuabili", a opinat Dan Nica. În replică, Bacalbaşa a declarat: "Astăzi, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi, a fost adusă fulgerătoarea veste că mi s-a retras sprijinul politic. Dar eu nu voi renunţa la visul meu de a avea un spaţiu cu adevărat cultural în Parcul Eminescu. Să fie clar, cât voi fi eu preşedinte la CJ, miresele vor avea voie în parc doar anesteziate", a spus Bacalbaşa.

Supărat pe Becali, Marius Stan i-a retras sprijinul politic PNL-ului

Noul primar al Galaţiului, Marius Stan, a anunţat că retrage sprijinul politic PNL-ului, după ce Gigi Becali a devenit o voce tot mai activă în partidul Brătienilor. "Nu se mai putea. M-am gândit la această variantă încă de la acceptarea Stelei în partid. PNL are o singură echipă de fotbal: Oţelul. Cum să primeşti o hahaleră de om într-un partid serios? Mâine-poimâine ne trezim că vin la noi oameni precum Borcea, Marian Iancu sau Meme. De astăzi înainte mă voi afişa doar pe bannerele electorale ale lui Pâslaru şi Durbacă. Peneliştii să-şi ia gândul de la promovare din partea mea", a spus, nervos, Marius Stan. Replica liberalilor a întârziat să apară, Victor Paul Dobre fiind prins într-o ceartă cu un coleg de la minorităţi care îi ocupase scaunul de deputat.

De ce a câştigat Partidul Poporului alegerile la Cudalbi

Partidul Poporului a obţinut cele mai bune rezultate din judeţ în comuna Cudalbi, arată cifrele defalcate de la alegerile parlamentare din toamnă. Psihologul Eliza Sufleţel explică această ciudăţenie, după ce a studiat îndeaproape comportamentul violent al celor din Cudalbi. "Femeile din Cudalbi au crezut că votează cu Partidul Toporului, bărbaţii au crezul că formaţiunea se numeşte Partidul Omorului, în timp tinerii, dornici să plece cât mai repede din localitate, au crezul că votează cu Partidul Cocorului", a spus psihologul. Potrivit unor cercetări ale persoanei citate, în Cudalbi, la fiecare zece litri de alcool consumat se petrece un conflict cu cuţite şi topoare, iar la fiecare o sută de litri intră un omor.

Angajaţii TVG primesc al 13-lea salariu

Motive de fericire pentru angajaţii TVG. Florin Pâslaru a anunţat va da, în luna ianuarie, cel de-al treisprezecelea salariu din 2006 încoace. "Este o primă specială pentru modul în care s-au comportat în campania electorală din toamnă. Dacă vor fi cuminţi, vor primi, de acum încolo, salariile trimestrial. Nu trebuie să îmi mulţumească, e o chestie firească din partea unui manager care îşi respectă angajaţii", a declarat Florin Pâslaru. Anunţul a fost făcut, totuşi, cu câteva ore înainte ca CNA să ameninţe cu ridicarea licenţei dacă TVG nu va plăti o amendă de 5.000 de lei. "Cred că angajaţii TVG s-au bucurat prea curând. Un calcul simplu arată că, dacă această datorie va fi onorată, nu numai că nu se va mai da al 13-lea salariu, ci, mai mult, toţi angajaţii vor avea salariile blocate pe următorii doi ani", a declarat un analist media.

Numai animalele beau când le este sete

Din cauza gerului, 99,7 la sută dintre fântânile din nordul judeţului au îngheţat bocnă. Fenomenul nu este tocmai recent, din declaraţiile localnicilor rezultând că apa a îngheţat încă de la începutul lunii decembrie. Cu toate acestea, autorităţile au aflat abia ieri, întrucât oricum niciun cetăţean din judeţ nu mai foloseşte apa încă din septembrie, de când s-a făcut tulburelul.

Cercetătorii din Cudalbi au decis că alcoolul e responsabil mai degrabă de naşteri

Cinci persoane au murit în 2012 în judeţul Galaţi din cauza alcoolului, potrivit cercetătorilor de la Academia de Sticle Goale din Cudalbi. Cu toate acestea, autorităţile nu au intrat în panică şi nu au de gând să ia nicio măsură, deoarece, potrivit aceluiaşi studiu, alcoolul a fost responsabil în Galaţi, în 2012, de 784 de naşteri (92,8 la sută din totalul naşterilor).

(Funcţionarul Solitaire)

 

Citit 4133 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2013 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.