Fâşia de frontieră, povară pentru primării

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Precum obrazul subţire aşa şi fâşia de protecţie a frontierei de stat cu Republica Moldova, implicit şi frontieră estică a Uniunii Europene, se ţine cu cheltuială.

Primarii din câteva comune gălăţene de graniţă au luat în discuţie, din nou, aspectele de fond ale obligativităţii întreţinerii fâşiei. Lăţimea acesteia, 22 de metri.

„În prima etapă, ne-a precizat primarul de la Oancea, Victor Chiriloaie, trebuie să arăm şi să discuim fâşia. Apoi, în aprilie, un nou discuit şi erbicidarea.

De unde bani? Să se descurce primarul. Ţi se spune doar atât, că eşti obligat să execuţi gama de lucrări prevăzută în normative. Nimeni nu te întreabă cât costă închirierea unui tractor şi alimentarea lui cu motorină.

Aşa că, lipsiţi de resurse financiare, am luat hotărârea, noi, primarii de la Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Oancea, să ne adresăm, în scris, domnului Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, cu propunerea de a fi ajutaţi să promovăm, împreună cu Consiliul Judeţului sau individual, un proiect transfrontalier, pe managementul lucrărilor de întreţinere a fâşiei, fiind, totodată, interesaţi şi de obţinerea unei minime dotări tehnice”.

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.