De la 1 ianuarie, asistaţii centrelor de zi fără masa de prânz

De la 1 ianuarie, asistaţii centrelor de zi fără masa de prânz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteva sute de copii şi vârstnici, beneficiari ai unor centre de zi din municipiul Galaţi, au rămas fără masa de prânz. Nu de ieri, de azi, ci de la începutul anului 2013. Cauza? Lipsa de susţinere din partea administraţiei publice locale, care, potrivit Legii nr. 34 din 1998, asigura o masă caldă pe zi pentru asistaţii din 17 proiecte - 200 de vârstnici şi 450 de copii, toţi săraci, cu un venit sub 220 lei pe membru de familie sau fără niciun venit.

Teme da, hrană ba

Şi dacă unele activităţi, cum sunt cele legate de pregătirea temelor, nu au fost întrerupte de către asociaţii şi fundaţii, susţinându-le cu voluntari, nu la fel s-a putut proceda cu masa caldă. Astfel, bătrânii au fost trimişi acasă, iar copii care depind de centrele de zi merg la şcoală cu dureri de stomac... „În ceilalţi ani, chiar dacă bugetul nu era aprobat, activitatea din centrele de zi nu era întreruptă, în ideea că asistaţii, semeni dintre cei mai amărâţi, nu pot sta flămânzi. De la începutul anului, vin copiii la celelalte activităţi, pregătim temele cu ei, dar când se pune problema mesei nu mai putem să-i sprijinim”, ne-a spus un asistent de la o fundaţie gălăţeană care are un centru de zi.

În schimb, centrele de zi de pe lângă biserici au reuşit, în toată această perioadă, deşi cu greu, să asigure o masă caldă pe zi.

Ce scuze are Primăria?

„Diferenţa dintre anii din urmă şi anul 2013 este că în anii din urmă la vremea asta era bugetul aprobat încă din luna decembrie. Acum nu ştim ce buget avem şi nici ce servicii vom susţine... În plus, avem în curs de evaluare activitatea unor organizaţii şi fundaţii care au parteneriate cu Primăria Galaţi şi în funcţie de rezultat vom da curs sau nu cererilor în aceste parteneriate", ne-a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 1319 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.