Liniile de tren Galaţi-Bârlad, curbate de CFR pentru salvarea unei familii de suricate (FOTO)

Liniile de tren Galaţi-Bârlad, curbate de CFR pentru salvarea unei familii de suricate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CFR Infrastructură susţine că linia ferată de la Brateş a fost îndoită special pentru a ocoli o familie de suricate * Pesediştii au protestat în faţa Ecosal pentru întârzierea cu trei zile a şpăgii pe februarie


Din dedesubturile liniilor de cale ferată

Liniile de cale ferată de pe malul Brateşului nu s-au curbat din cauza alunecărilor de teren. CFR Infrastructură informează că, de fapt, instituţia a cedat în faţa insistenţei unor organizaţii ecologice, care au cerut salvarea unei familii de suricate. Aşa cum se poate vedea şi în poza alăturată, suricatele îşi făcuseră vizuina chiar pe calea ferată şi nu au vrut nici în ruptul capului să se mute. Gurile rele susţin, totuşi, că la mijloc ar fi fost vorba şi despre o încercare de tun imobiliar. Se pare că bucata de teren ocolită ar fi fost cumpărată de Victor Paul Dobre de la Eugen Durbacă, în speranţa că va obţine o expropriere pe bani publici. După ce Dobre a fost lucrat la congresul PNL, unde Marius Stan i-a cam furat şunca din fasole, ministrul liberal de la transporturi, Relu Fenechiu, a decis să nu cumpere terenul de la Dobre, ci să îl ocolească. Surse din PNL spun că Fenechiu ar fi învăţat cum să-l fenteze pe Dobre dintr-o teză de doctorat susţinută la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Teza se numeşte "Strategii de adecvare a organizaţiilor la situaţiile de risc şi criză" şi ar fi fost scrisă de un anume Fenechiu, Relu. Foarte probabil, este vorba despre o simplă coincidenţă de nume.

CFR va oferi mărţişoare cu numai trei săptămâni întârziere

CFR Călători va oferi mărţişoare şi flori tuturor doamnelor şi domnişoarelor care vor circula cu trenul în săptămâna 21-27 martie. Spre deosebire de trenuri, mesajul de primăvară frumoasă va fi transmis cu doar trei săptămâni întârziere, după cum se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Adevărul despre caii din lasagna: vacile de la Galaţi au păscut în cimitirul cailor de la Brateş

Misterul ADN-ului de cal din lasagna de vită a englezilor a fost desluşit. O echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Horsens a descoperit că vacile sacrificate pentru lasagna ar fi păscut la Galaţi, pe malul Brateşului, în cimitirul de cai. "Vacile au mâncat carne de cal şi, în acest fel, la analize a apărut ADN de cal în carnea de vită. Nimic mai simplu. Să nu intre nimeni în panică. Cât de curând la Galaţi se va produce vită cu ADN de pisică, câine, şarpe, şopârlă şi şobolan", susţin cercetătorii britanici.

Marius Stan a eliminat abonamentele pentru pensionari ca să îl ardă pe Dumitru Nicolae

Adevăratul motiv pentru care Primăria a decis să nu mai elibereze abonamente moacă pentru pensionari este faptul că Marius Stan a vrut să îl aducă la sapă de lemn pe fostul primar, actualmente pensionar, Dumitru Nicolae. "Nici vorbă că Stan ar fi vrut să îi taie sponsorizările lui Durbacă de la Transurb. Astea oricum sunt un mit. Pur şi simplu, Stan a vrut să îi facă un rău lui Dumitru Nicolae, aşa că i-a luat abonamentul moacă. Nu l-a interesat că, în felul acesta, îi afectează şi pe ceilalţi pensionari din Galaţi", a declarat un apropiat al primarului în funcţie.

Poliţist local mutat disciplinar la Biblioteca "V.A. Urechia"

Un angajat al Poliţiei Locale va ispăşi o pedeapsă de 5 luni de pază la Biblioteca "V.A. Urechia", după ce a îndrăznit să scrie corect "s-au" într-un proces verbal de amendă. Gicu Facultate, poreclit de colegi "Intelectualul Secţiei", a intrat în colimatorul şefilor în urmă cu câteva luni, când s-a descoperit că nu face niciun fel de greşeală de gramatică în redactarea proceselor verbale. "Face notă discordantă şi ne pune pe toţi ceilalţi într-o lumină proastă. Este inadmisibil. Vom găsi o soluţie ca să îl pedepsim. Gata! Facem curăţenie mai ceva ca-n căminele studenţeşti", a urlat Cristina Gânsac, şefa BD de la Poliţia Locală. După doar câteva zile, Gicu Facultate a primit hârtia prin care era anunţat că va fi mutat disciplinar la paza Biliotecii "V.A. Urechia". În cele cinci luni de pedeapsă, poliţistul este obligat să dea minimum 10 amenzi pentru dezacord, 15 pentru pleonasm şi 20 pentru greşeli de semantică.La Cudalbi oamenii se omoară ca să poată bea la pomană

Cudălbenii nu sunt oameni sângeroşi, ci pur şi simplu vor să bea moacă, aşa că se ucid ca să aibă cât mai multe pomeni, se arată în cel mai nou studiu al cercetătorilor din Cudalbi. Astfel, motivul pentru care se petrec omoruri pe bandă rulantă în comună este faptul că oamenii refuză să mai dea de băut moacă. "Am remarcat faptul că timp de 40 de zile are loc câte un omor în fiecare zi. Apoi, nu se mai omoară nimeni pentru că vin din urmă pomenile de 40 de zile. Şi tot aşa", explică Rică Temelie, cercetător din Cudalbi.

Cadouri la Măstăcani: de 1 martie nicio femeie nu a fost bătută

Ziua de 1 martie a fost declarată "Zi locală fără violenţă" în comuna Măstăcani, astfel că niciun ţăran nu a avut voie să dea cu pumnul în soţie. "Este o tradiţie străveche la noi în comună, ca la începutul primăverii să le oferim femeilor noastre ceva frumos. Şi ce e mai frumos pe lumea asta decât o zi în care să nu ia bătaie?", declară secretarul Primăriei. Măstăcănenii îşi scot, însă, pârleala în restul anului şi mai ales pe 9 martie, de ziua celor 44 de pahare. "Pe 9 martie se lasă cu măcel. La fiecare pahar băut intră câte un pumn", mai spune secretarul.

Protest al pesediştilor la Ecosal pentru întârzierea şpăgilor

Câteva zeci de membri marcanţi ai PSD Galaţi au protestat în faţa Ecosal după ce Ion Ionescu le-a întârziat trei zile şpaga pe februarie. Pesdiştii prezenţi la protest s-au declarat extrem de revoltaţi de faptul că, deşi ziua de şpagă era 25, până joi nu primiseră niciun leu. "Îl bănuim pe Ionescu că a început să-i plătească mai întâi pe cei de la PNL şi ne-a lăsat pe noi la urmă. E strigător la cer", a declarat unul dintre protestatari. În replică, Ionescu a spus că va rezolva cât de repede problema. "Lucrăm deja la o licitaţie, sper să le intre oamenilor cât mai repede banii pe card. Dar nu înţeleg de ce atâta supărare, că noi niciodată nu am întârziat nici măcar o zi. S-a întâmplat luna asta, sper să nu se mai repete", a spus Ionescu Armani.
(Curba de pe Centură)


Important!

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare. Informaţiile prezentate în această pagină pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse în această pagină sunt proprietatea cotidianului „Viaţa liberă”. Toate drepturile rezervate „Viaţa liberă”.


 

Citit 4066 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2013 22:16

10 comentarii

 • postat de Daniel
  Duminică, 03 Martie 2013 10:20
  @un cetatean onest Politia ''çocalara'' I se potriveste ca o manusa...!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de w
  Duminică, 03 Martie 2013 07:52
  Umor ieftin...
  0
  1
  Raportează
 • postat de anton
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 20:47
  Bai nea cetatean onest ,ai voie sa te duci la dracul cu toate pilele tale! .De ce ameninti tu militian ce esti jurnalistii care va arata adevarata fata de jegosi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dl agarici, vinovatul etalon
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 13:05
  eu cred ca este un articol bun. un articol cu scopul de a trezii umorul si zimbetul pierdut de pe chipul galatenilor. un articol-pamflet ce si-a atins scopul. bravo. anumite comentarii anterioare fac legatura cu un articol -editorial prezentat ieri in V.L care a prezentat o informatie corecta si serioasa la care s-a pus o frisca ringeda. galatenii ce au nervii intinsi de la multele neajunsuri si neimpliniri vor sa citeasca lucruri serioase cu rezolvarea lor sau lucruri haioase care sa le mai indrepte ridurile. e greu sa le amesteci, nu mai stii sa le iei in serios sau sa le dai in gluma. pina la urma tragico-comedia e un nonsens.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CETATEAN ONEST
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 11:58
  Sunteti foarte obraznici cred ca va vom da in judecata ca aruncati cu noroi in Politia Locala si ca atunci cand postati o poza sa o faceti reala nu cu poze vechi ex[politia comunitara]treziti-va este POLITIA LOCALA
  0
  0
  Raportează
 • postat de apolitic inversunat
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 10:50
  In sfarsit se pare ca a disparut totalitarismul din acest cotidian,si sloganul( scrieti numai ce vi se permite si in special de bine pentru PSD)Ma bucur nespus ca nu a-ti mai continuat cu modelul ,,antenelor" care este acela de a linge cat mai mult ca sa primeasca la fel de mult.Acum aveti TREI DE ,,DA".Nota 10.Sper ca aceasta sa nu tina numai trei zile. Deja dupa cum se vede pupincuristi au inceput sa se ofuscheze.Datii batai si dovediti ca nu aveti culoare politica .Fiti independenti .Acolo sus la varf sper sa se auda....!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ARMAGHEDON
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 10:03
  Evident acest material de valoare cur-papir a fost conceput de slugile pedeliste care au inebunit de suparare...cum la Galati rivalii USL-lui sunt pe buna dreptate ppdd, ne lasa rece aceste incercari imbecile ale unor debili-cronici...in final aceasta hartie igienica trebuie interzisa sa mai apara public iar cladirea istorica retrocedata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de C.Lumina !
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 08:47
  Felicitari !!! Dupa o saptamana obositoare in care n-am gasit nici un articol despre ceva bun in urbea noastra,gasesc acest articol care mi-a facut placerea cafelei matinale si mai placuta !!! AUTORUL SAU AUTORII articolului FELICITARILE MELE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasile
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 07:13
  Felicitari..ati inceput sa dati putina culoare ziarului....lumea e satula de vesti rele,chiar au nevoie de un zimbet!asta desigur pentru cei ce au simtul umorului!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de SSSss
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 06:11
  Ba vitelor ..ati inceput sa faceti haz de necaz acuma ..hheheh Vai mama voastra ,,sunteti plini de smecherie ca WC -ul de hartie ..hheheehh
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.