Hrană zilnică de doar şase lei pentru 50 de copii la Centrul de zi "Sfântul Antonie cel Mare"

Hrană zilnică de doar şase lei pentru 50 de copii la Centrul de zi "Sfântul Antonie cel Mare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru lei asigură Primăria, mai puţin decât în anii trecuţi, şi restul trebuie acoperit din fondurile centrului * Cine doreşte, poate ajuta


Alocaţia de hrană pentru cei 50 de copii-asistaţi de la Centrul de zi pentru copii „Sfântul Antonie cel Mare” Galaţi a fost diminuată considerabil, pe anul în curs, de la 160.000 de lei în 2012 la 118.000 lei, în 2013. „E adevărat că anul trecut nu am cheltuit toate fondurile şi că am returnat - la sfârşitul anului trecut - suma de 26.000 lei. Necazul este că, în acest an, pentru acelaşi număr de beneficiari ai proiectului s-au alocat 118.000 de lei din care 61.000 lei sunt pentru salarii. Practic mai rămân 57.000 lei pentru a asigura masa până la sfârşitul anului în curs, pentru cei 50 de asistaţi. Rezultă că din cei 6 lei pe zi cât este alocaţia de hrană la astfel de aşezăminte, pentru fiecare beneficiar s-au alocat 4 lei de la bugetul local, iar diferenţa de cel puţin 2 lei trebuie să o asigurăm noi”, ne-a confirmat părintele Vasile Poalelungi, parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din Galaţi.

Nevoi grăite şi negrăite

Micii asistaţi de la amintitul centru au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani şi sunt elevi ai şcolilor nr. 3, 17 şi 22 din Galaţi. Potrivit anchetelor sociale, toţi provin din familii mai mult decât modeste, cu un venit de 200-300 lei pe membru de familie, în unele situaţii chiar mai mic. De aceea, s-a impus acest parteneriat comunitar dintre Fundaţia şi Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” (situată în Micro 21) cu Primăria Galaţi. Parteneriat care se menţine cu mari eforturi şi cu susţinerea enoriaşilor Bisericii "Sfântul Antonie cel Mare". 

Se adaugă susţinerea salariilor simbolice pentru un bucătar, un îngrijitor-bucătar, un lucrător social, un instructor pe educaţie şi un asistent social (acesta doar cu jumătate de normă) care însumează 61.000 lei pe anul în curs.

"De aceea, în plin Post al Învierii lui Hristos, facem apel la gălăţeni şi dacă pot să dăruiască echivalentul unei pâini pe zi, pentru acest centru, să o facă neîntârziat, pentru a asigura măcar cei şase lei alocaţie de hrană pe zi. Fireşte că şase lei pe zi alocaţie de hrană nu înseamnă foarte mult, dar noi facem eforturi ca să asigurăm măcar acest minim. Fiecare bănuţ este important pentru noi, pentru că misiunea mea şi a părintelui Cătălin Sava, inspector social eparhial, şi a enoriaşilor noştri este să asigurăm asistenţa corespunzătoare celor 50 de elevi, pentru a putea face faţă procesului instructiv-educativ la şcoală, pentru a-i putea creşte sănătos şi armonios, ca pe proprii copii”, conchide părintele Vasile Poalelungi.

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor pentru susţinerea activităţii amintitului Centru de zi pentru copii se pot adresa slujitorilor Bisericii „Sfântul Antonie” din Micro 21 (lângă Şcoala nr. 3) şi telefonic la 0727148956.

Citit 2260 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.