Specialiştii testează o nouă terapie împotriva cancerului care nu implică anumite efecte secundare

Specialiştii testează o nouă terapie împotriva cancerului care nu implică anumite efecte secundare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat pentru bolnavii de cancer un nou tip de radioterapie care nu cauzează pierderea părului, greaţă sau alte efecte secundare dăunătoare. Testele făcute pe şoareci de laborator au distrus cu succes celulele canceroase şi urmează ca tratamentul să fie testat şi pe oameni. Profitând de faptul că celulele canceroase absorb mai multe materiale decât cele normale, specialiştii de la Universitatea din Missouri au determinat o serie de astfel de celule să absoarbă şi să stocheze o substanţă creată de profesorul M. Frederick Hawthorne. Astfel, atunci când capturează un neutron, chimicalele de bor elimină atomi de litiu şi heliu care penetrează şi distrug celulele canceroase din interior fără a afecta şi ţesuturile sănătoase. "Procedura a funcţionat excelent pe şoareci. Suntem pregătiţi să facem teste pe animale mai mari şi apoi pe oameni. Totuşi, înainte să putem trata oameni, va trebui să construim echipamentele potrivite”, a declarat Hawthorne. De regulă, din momentul descoperirii unui nou tratament şi până la punerea sa în practică poate trece o perioadă cuprinsă între cinci şi zece ani. Pe lângă beneficiile evidente, radioterapiile actuale pot cauza apariţia altor tipuri de cancer.

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 15:13

4 comentarii

 • postat de Cititor
  Marți, 09 Aprilie 2013 09:33
  ...vai, ce groaza! Oamenii inante de a muri, bolnavi fiind de cancer, trec si pe la doctorita Vasile sa le ia acolo un ban, iar asistentele sa se certe care sa puna mana pe o atentie ceva!
  Dar asta este!
  0
  0
  Raportează
 • postat de yrtuo
  Luni, 08 Aprilie 2013 23:18
  Va rog s-o intrebati pe dr Vasile,poate aceasta specialista va vor da o explicatie...parerea mea despre aceasta persoana e ca interesul ei , e numai pentru spaga. Bolnav de cancer la Galati e o moarte sigura !!!!!! Lagarele de la nemti nu se compara cu acest Spit.judetean din Galati !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ingrijorare
  Luni, 08 Aprilie 2013 22:51
  De ce atatia oameni bolnavi de cancer?! Care e radacina acestei boli?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Luni, 08 Aprilie 2013 21:56
  Degeaba se studiaza, se cauta rezolvari daca doctorii oncologi din Galati nu vor sa studieze, sa se intereseze de progresele care se fac in medicina. Nu le zic oamenilor de tratamentele noi, nu stiu ce este un "screening", decat sa administreze noi tratamente prefera sa le spuna bolnavilor ca acele medicamente prezinta prea multe reactii adverse si dansele nu se incumeta sa le faca....este vorba de o totala nepasare...cand faceti o acheta despre bolnavii de cance din orasul nostru, poate asa se mai schimba ceva.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.