SUSPICIUNE DE BOTULISM! Gălăţeancă în stare critică după ce a mâncat alimente conservate

SUSPICIUNE DE BOTULISM! Gălăţeancă în stare critică după ce a mâncat alimente conservate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă în vârstă de 37 de ani este internată în stare gravă la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Medicii suspectează că femeia suferă de botulism. Totul a debutat pe data pe 24 aprilie, atunci când gălăţeanca a început să se simtă rău. Pentru că în următoarele trei zile simptomele iniţiale au început să se agraveze, femeia a venit la serviciul Urgenţe al Spitalului Judeţean, unde a şi rămas internată în secţia Neurologie. Luni dimineaţă, pentru că tratamentul aplicat nu avea niciun efect, medicii au hotărât să o transfere la Bucureşti. Doar că pe drumul spre capitală femeia a făcut stop cardiac, motiv pentru care Ambulanţa care o transporta s-a reîntors la Galaţi. Din fericire, măsurile de resuscitare au dat rezultat, gălăţeanca putând fi dusă, în final, la spitalul din Bucureşti.

„Cu 36 de ore înainte de apariţia primelor simptome femeia a spus că a mâncat o salată cu ton provenit din trei conserve: două cumpărate din supermarketuri gălăţene şi una provenită din Italia. De asemenea, ea a mai mâncat şi un compot de caise, pateu de ficat şi fasole, toate la conservă. Am informat deja autorităţile gălăţene care au efectuat deja controale în cele două supermarketuri vizate”, a declarat directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Botulismul este o intoxicaţie alimentară gravă, provocată de toxina unui bacil întâlnit în carnea şi fructele conservate.

 

Citit 2619 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2013 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.