Zeci de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe

Zeci de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

28 de persoane înţepate de căpuşe au venit la Unităţile de Primire Urgenţe ale spitalelor gălăţene în ultimele două luni. După tratamentul chirurgical necesar extragerii în siguranţă a insectelor, pacienţii au fost îndrumaţi către Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde medicii le-au prescris un tratament profilactic cu antibiotice împotriva bolii Lyme. Una din cinci persoane înţepate de căpuşe riscă să dezvolte această afecţiune în lipsa tratamentului corespunzător.

„Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis adresă către toate primăriile din judeţ pentru a cere informaţii cu privire la calendarul campaniei de dezinsecţie din acest an. Autorităţile locale trebuie să ia măsuri cât mai rapide pentru a distruge coloniile de căpuşe şi ţânţari care se înmulţesc destul de repede în această perioadă. Dacă pentru ţânţari stropirea din avion este eficientă, în cazul căpuşelor substanţa trebuie împrăştiată de la sol”, explică dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Sute de gălăţeni au avut de suferit de pe urma micilor insecte anul trecut, deoarece multe dintre primării au întârziat campaniile de dezinsecţie.

Citit 1533 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 17:42

2 comentarii

 • postat de Primar podar tunelar
  Vineri, 10 Mai 2013 02:24
  Dl Cetatean....trebuie sa intelegi ..Primarele e ocupat cu tunele si podurile peste sau sub Dunare heheheh n-are timp de capusaraie ,, el are vise de fata mare , ce sa-i faci imi pare rau ,s-aude ca fumeaza iarba sau paste ,,,ma rog..
  Asa ca de capusele o sa va manance mult si adanc ..heheh .
  LaGalati tre sa umblati cu armura ca teutonii ..heheh
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Joi, 09 Mai 2013 23:51
  Ar trebui, ar fi trebuit mai demult domnule primar, sa se faca stropirea la sol impotriva tantarilor si altor insecte. Ar trebui facuta cat mai repede ca ne-au napadit tantarii deja si suntem la jumatatea lunii mai doar. Nu mai lungiti povestea cu cele licitatii, incercati sa grabiti lucrurile. Daca ne aducem bine aminte acum doi sau trei ani a fost facuta stropirea, cu tunurile alea cu fum, si in acea vara nu am prea vazut tantari, dar a fost facuta exact la inceputul lunii mai! Haideti sa nu lasam tantarii sa se "altoiasca" ca avem de suferit dupa aia!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.