Eliberarea biletelor de tratament la CJP Galaţi. Pensionarii de invaliditate au prioritate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Eliberarea biletelor de tratament la CJP Galaţi. Pensionarii de invaliditate au prioritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Care sunt criteriile de acordare a biletelor gratuite pentru tratamentul balnear, în cazul pensionarilor?”, ne întreabă Grigore Trifan din Galaţi.

"Potrivit legislaţiei în vigoare, numai anumite categorii de pensionari pot beneficia, la cerere, de gratuităţi în privinţa biletelor de tratament. Între persoanele care intră în această categorie sunt semenii cu grad de invaliditate, veteranii de război, invalizii şi văduvele de război. Pot invoca acest privilegiu şi persecutaţii politic care au suferit după instaurarea dictaturii din 6 martie 1945, deportaţii în străinătate şi prizonierii de război. De asemenea, au dreptul la gratuităţi cei care au boli profesionale, au suferit accidente de muncă sau sunt pensionari pe caz de boală înscrişi în cadrul programului de recuperare recomandat de către medicul expert al asigurărilor sociale", ne-a spus Ana Denis Aramă, director al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Primul criteriu şi cel mai important este dacă, în ultimii doi ani, solicitantul a mai beneficiat sau nu de bilet de tratament. În acest caz primeşte punctaj maxim - 10 puncte. Dacă în ultimii doi ani a beneficiat de un bilet în extrasezon, atunci primeşte doar 5 puncte şi 3 puncte dacă a fost la tratament în sezon. Nu este de neglijat nici categoria de pensionare, în sensul că dacă solicitantul este pensionar de invaliditate are prioritate în faţa celorlalte categorii. De asemenea, între criteriile care stau la baza priorităţilor sunt cele care ţin de cuantumul pensiei. Primesc un punctaj maxim (de 6 puncte) cei care au un venit minim de sub 400 lei pe lună; 4 puncte sunt acordate celor cu o pensie lunară cuprinsă între 401-800 lei şi 3 puncte pentru cei care au între 801-1100 lei.

Eliberarea unui bilet de tratament în regim de gratuitate se face în baza unei cereri tip, cu cel puţin 30 de zile înainte de perioada solicitată. Programul cu publicul la CJP Galaţi este zilnic, de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.30, iar vinerea de la ora 8.00 la 14.00.

Citit 5900 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.