Moaştele Sfinţilor Ioachim şi Ana, la Galaţi: Modele de trăire creştină

Moaştele Sfinţilor Ioachim şi Ana, la Galaţi: Modele de trăire creştină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moaştele Sfinţilor Ioachim şi Ana şi o părticică din Sfânta Cruce au fost oferite, ieri, spre închinare la Biserica „Sfânta Ana” din Galaţi. În aşteptarea oaspeţilor din Cipru - Grecia, Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos a săvârşit o liturghie specială, după care a întâmpinat Sfintele Odoare, binecuvântând mulţimea pelerinilor. Deşi zi obişnuită de lucru, pentru mulţi dintre semenii noştri, ieri a fost o zi specială, zi când au avut şansa să se roage la părinţii Maicii Domnului - Sfinţii Ioachim şi Ana. Cele două modele de trăire creştină au adunat la închinare multe mame ce îşi purtau pruncii în braţe.

I-am întrebat pe câţiva dintre cei prezenţi ce rol au Sfinţii în viaţa noastră şi cât de mult contează cuvântul de îndreptare al preotului. „Sfinţii au un rol foarte important în viaţa noastră. Nu pot concepe existenţa mea, fără ajutorul Sfinţilor lui Dumnezeu. Mi-a murit fata la 35 de ani într-un accident şi am vrut să mă arunc în Dunăre... Numai cu rugăciunile părintelui Lucian (Petroaia), de la Biserica Trei Ierarhi, am reuşit să mă ridic din întunericul care dăduse buzna în viaţa mea. Sfinţii şi Moaştele lor ne ridică din întunericul vieţii, ne ajută să mergem mai departe, dar ca să vedem aşa avem nevoie de un duhovnic bun”, ne-a spus Elisabeta Chirilă, în vârstă de 74 de ani. „Pentru mine, Sfinţii sunt la fel ca şi ˝Biserica, una, sfântă, apostolească şi sobornicească˝. Sfinţii sunt indispensabili din viaţa mea, iar preoţii sunt sfătuitorii noştri şi doctorii noştri de suflet”, ne-a spus Georgiana, în vârstă de 26 de ani. „Sfinţii Ioachim şi Ana sunt pentru mine modelul familiei perfecte şi al Bisericii noastre din neam în neam. Îi văd ca pe nişte pedagogi care ne arată permanent frumuseţea şi lumina lui Dumnezeu”, ne-a spus Lucia Elena Crihană, jurist, în vârstă de 28 de ani.

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian a sfătuit pelerinii ca atunci când familia creştină este în impas să apeleze la modelul de dărnicie şi de dragoste creştină al Sfinţilor Ioachim şi Ana. De asemenea, a apelat la părinţi să-şi crească sănătos urmaşii, iar la copii să-i respecte mai mult pe cei care le-au dat viaţă.

La închinare şi astăzi, până târziu

Pentru cine nu a reuşit să ajungă la biserică ieri, Moaştele Sfinţilor Ioachim şi Ana şi o părticică din Sfânta Cruce sunt şi astăzi la închinare până târziu.

Citit 1871 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2013 14:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.