Apel disperat de la un şomer cu aproape 40 de ani vechime

Apel disperat de la un şomer cu aproape 40 de ani vechime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Din luna mai nu am mai găsit de lucru" * "Sunt disperat, vă rog să mă ajutaţi"


Doresc să-mi spun durerea cuiva care ascultă. Sunt de meserie lăcătuş confecţii metalice, iar anul acesta am împlinit 39 de ani de muncă. Până în anul 2007 am lucrat la MENAROM SA. În acel an s-a realizat lichidarea voluntară şi alături de un grup de colegi am plecat cu sacul la pomul lăudat şi anume la Metal Grup Industrie. A mers bine până la jumătatea anului 2009, când a venit criza. Atunci am stat şase luni de zile fără salariu, apoi cu chiu cu vai, am fost daţi în şomaj.

În timpul şomajului nu au găsit nimic de muncă. După şomaj, cu ajutorul fiului meu, am găsit un post de paznic la firma Real Grup, la un depozit de alimente. În luna septembrie 2011 s-a desfiinţat postul. Din septembrie 2011 şi până în aprilie 2012, nu am găsit nimic de muncă. Am depus nenumărate CV-uri, cu promisiunea că voi primi un telefon, dar nimic. În aprilie 2012 am găsit în sfârşit o firmă – VariaPrest - care angajează persoane peste 45 de ani, care presta servicii în Combinat. A mers bine câteva luni, dar apoi nu mai prindea lucrări. Din această cauză, de 16 luni nu am lucrat decât aproximativ opt luni. Din luna mai a acestui an nu am mai primit nimic de muncă.

Soţia nu lucrează pentru că a crescut patru copii şi nu are nicio calificare. Am rămas dator la plata serviciilor (lumină, gaze, cablu, întreţinere), urmând întreruperea acestora. Copiii au şi ei datoriile lor. Sper ca prin apelul meu disperat să sensibilizez pe cineva poate voi găsi un loc de muncă, indiferent unde. Sunt într-o situaţie disperată, vă rog să mă ajutaţi!

Opinia cititorului, curpinsă în acest articol, aparţine în exclusivitate acestuia şi nu implică în niciun fel redacţia.

Citit 2586 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 09:20

5 comentarii

 • postat de galatean
  Luni, 02 Septembrie 2013 10:49
  78.96.254.***
  Daca are 40 de ani vechime in munca, reali pe cartea de munca, presupun ca se apropie de 60 de ani.O solutie ar fi sa incerce sa se pensioneze cautand arhivele intrepriderior unde a lucrat pentru a vedea daca nu cumva poate beneficia de grupa de munca.Cu adeverintele respective poate sa mearga la Oficiul de pensii pentru a vedea daca poate o anticipata, sau de ce nu?, pensionare la limita de varsta, functie de grupele de munca prevazute in Legea 263 a pensiilor.

  Apoi, astazi 02 sept. ,am vazut in Viata Libera un anunt la o firma care doreste de foarte mult timp sa angajeze lacatusi confectii metalice.Numai ca trebuie sa fie atent, sunt firme intre firme, care, pe o parte, angajeaza pe cealalata parte, oamenii pleaca din cauza neseriozitatii angajatorului, CARE NU DA MAI MULT DE UN SALARIU MINIM SI ACELA PLATIT CU INTARZIERE DE LUNI DE ZILE.Acest mod de lucru a angajatorilor constituie paradoxul fluctuatei fortei de munca in ziua de astazi, nesiguranta oamenilor, si de aici pana la saracie nu mai ramane nici macar un pas.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 02 Septembrie 2013 10:32
  5.13.203.***
  AU TRECUT 245 de ZILE CU
  AFISAREA LISTEI TRADATORILOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -AU MAI RAMAS 120 de zile pt a
  nu uita o parte din IUDELE care
  iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE:Sta diul vorbelor
  lasa in vigoare CODUL
  PORTOCALIU PENTRU A.M.G
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradar e,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.

  Reply ↓
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Luni, 02 Septembrie 2013 07:23
  79.116.97.***
  forta de munca responsabila, este o mare problema in acest oras, multi angajatori in loc sa se concentreze pe construirea busines-ului , stau toata ziua si fac drumuri la institutiile statului cu hartii de angajare sau desfacere CIM, dupa u luna de prestatii ale acestora, nu au nici o res[onsabilitate in ceea ce priveste respectarea legislatiei muncii,nu isi fac treaba cum trebuie, fura, nemotivate, nu anunta lipsa de la servici cintribuind astfel la destabilizarea activitatii iar costurile sunt substantiale....
  2
  1
  Raportează
 • postat de x
  Duminică, 01 Septembrie 2013 23:03
  79.116.98.***
  Pana gasesti ceva mai bun, incearca distribuitor pliante. Firma PostMaster, Mazepa, bloc F7
  0
  1
  Raportează
 • postat de sandita
  Duminică, 01 Septembrie 2013 18:22
  5.13.171.***
  Doamna Cimpeanu sunteti pe receptie vedeti de cand se chinuie bietul om si e barbat dar o femeie va mai gasi oare ceva de munca la o varsta asemanatoare s-au vom muri toti pe autostrazile strainilor in cautarea unui loc de munca in afara.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.