Nu ţin doliu după Cioabă! Nuntă mare în comunitatea rromilor din Lieşti

Nu ţin doliu după Cioabă! Nuntă mare în comunitatea rromilor din Lieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rromii din Lieşti au avut sâmbătă nuntă mare în comunitate, chiar dacă nu a trecut încă perioada doliului impusă de moartea regelui Florin Cioabă. Pe de o parte, rromii din Lieşti au spus că nunta a fost programată, iar pe de altă parte, ei afirmă că nu se omoară să ţină partea niciunui rege împotriva altuia, sau împărat, sau preşedinte din etnie. „Noi nu avem treabă cu regi sau împăraţi sau preşedinţi ai rromilor. Noi avem un singur preşedinte pe Traian Băsescu ca şi românii. Ne pare rău că a murit Florin Cioabă, dar eu zic ca fiecare să fie cu a lui comunitate. Ce ar fi acum ca eu să mă proclam şef pe Moldova?  Noi le avem pe ale noastre nu ţinem nici cu cei de la Costeşti nici cu cei de la Sibiu. Era nuntă programată, păi să fie nuntă„, a spus Ferdinant Stănescu, bulibaşa rromilor din Iveşti, oaspete de seamă la nunta din Lieşti.

Evenimentul comunităţii rrome s-a remarcat prin fast şi opulenţă şi mulţi invitaţi din întreaga ţară. Rromii au etalat zestrea cu care intră în viaţa tinerii însurăţei, Bria şi Moise Stănescu, care au împlinit 18 ani. Sute de bănuţi de aur, sute de rochii şi covoare, sute de kilograme de mâncare şi băutură, porci vii, dar şi abia tăiaţi, toalete de mii de euro, aduse din străinătate, toate au fost afişate ca un semn al belşugului familiilor care se încuscresc. Întreaga petrecere a avut loc în celebrele palatele ale rromilor din Lieşti, mobilate cu obiecte de lux. În ciuda opulenţei afişate, rromii spun că şi pe ei i-a afectat criza. Tatăl miresei, Busuioc Stănescu, a explicat că rochia fiicei sale a costat 6.000 de euro, costumul ginerelui, 3.000 de euro, cununa de aur a miresei a costat 12.000 de lei şi pe floarea din aur a mirelui a dat cam 5000 de lei, la care s-au adăugat salbele cu bănuţi din aur. „Numai eu i-am dat nepoatei 400 de bănuţi din aur”, s-a lăudat bunicul miresei Mihalache Stănescu.  „Noi suntem rromi ortodocşi, nu pocăiţi. Ce avem noi cu cei de la Sibiu?... Ne-a părut rău că a murit Cioabă, dar nu e de ţinut doliu la noi. Nunta era programată, asta e. De regii cei doi nu prea ştiu eu care şi cum sunt. Nu îi cunosc, nu am auzit multe despre ei”, ne-a declarat Mihalache Stănescu.

Fiecare invitat la nuntă urma să primească o jumătatea de porc şi o cutie cu băuturi de la vin la whisky.  Petrecerea a fost programată să ţină trei zile.

Ar trebui spus că în casa socrilor mari, Busuioc şi Mândra Stănescu, a fost găsit Becali, un puşti în vârstă de cinci, nebotezat, pentru care părinţii îl aşteaptă pe celebrul Gigi Becali să iasă din puşcărie. „Noi tare îl stimăm pe domnul Becali că e om mare. E păcat că e la închisoare. Şi ăsta micu îl stimează. El e nebotezat şi aşteptăm ca atunci când iese domnul Becali de unde e să îl rugăm să ne boteze că Becali al nostru e moştenitorul şi avem aur şi pentru el”, a declarat Mândra Stănescu, mama micului Becali.

Citit 4661 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2013 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.