Arhiepiscopia Dunării de Jos, solidară cu sinistraţii/ Peste 56.000 lei - misiunea de caritate dintr-o zi

Arhiepiscopia Dunării de Jos, solidară cu sinistraţii/ Peste 56.000 lei - misiunea de caritate dintr-o zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grija principală a preoţilor şi creştinilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos este, de aproximativ o săptămână, ajutorarea sinistraţilor din localităţile afectate de apele care au dat năvală în casele oamenilor, lăsându-i fără agoniseala de o viaţă.

În această idee, mai multe parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, au fost alături, zi de zi, cu cei dintre ape. Numai joi, 19 septembrie, valoarea ajutoarelor materiale acordate s-a ridicat la peste 56.000 de lei. Astfel, parohiile „Sfânta Ana“ din Galaţi, „Sfântul Gheorghe“ din Tecuci, cele din Independenţa, Condrea, Iveşti I, Buceşti, Drăgăneşti şi Şerbăneşti au organizat mai multe transporturi cu ajutoare în valoare de 15.300 de lei. Ele au constat în cereale, alimente de primă necesitate, pături şi obiecte igienico-sanitare, care au fost distribuite creştinilor din parohiile Cudalbi I, Cuca, Pechea şi Costache Negri, din Protoieria Covurlui.

Sunt afectate de inundaţii şi parohiile Măcişeni şi Roşcani, aparţinătoare Protoieriei Târgu Bujor, care la rându-le au fost sprijinite cu ajutoare evaluate la 13.050 de lei. Aici, donaţiile au fost făcute de către creştinii din parohiile din Rădeşti, Moscu, Băneasa, Bălăşeşti, Bursucani, Bereşti-Târg, Balinteşti, Cristeşti, Slivna, Fundeanu şi Nicopol.

La misiunile de caritate din ultimele zile se adaugă şi cea organizată de credincioşii din municipiul Oneşti, judeţul Bacău, în valoare de 3.000 lei, precum şi cea din Episcopia Oradiei care a donat suma de 25.000 lei.

Mulţumiri dăruitorilor

"Amintim şi faptul că 12 preoţi din Protoieria Tecuci s-au aflat, joi, în fruntea echipelor de voluntari din parohiile lor care, în solidaritate cu persoanele greu încercate, au participat la acţiunea de îndepărtare a efectelor inundaţiilor; ai înlăturat apa şi nămolul din curţile şi casele afectate. În aceeaşi zi, la Centrul Eparhial din Galaţi, în prezenţa Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Casian şi a domnului prefect Emanoil Cătălin Bocăneanu, a avut loc întrunirea membrilor Comisiei eparhiale şi a reprezentanţilor Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acesteia s-a constatat că baza de date a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, transmisă din teritoriu de către preoţii şi protoiereii din localităţile sinistrate, coincide cu cea a Prefecturii Galaţi, în privinţa numărului de persoane şi a caselor grav afectate. În cadrul Comisiei eparhiale s-a hotărât organizarea, în perioada imediat următoare, a unui transport cu rechizite şi articole de îmbrăcăminte pentru cei 550 de copii din zonele sinistrate, oferit de către Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pe această cale, Arhiepiscopia Dunării de Jos le mulţumeşte, cu recunoştinţă, tuturor donatorilor şi voluntarilor care s-au implicat şi se vor implica cu devotament în acţiunile umanitare, social-filantropice şi de solidaritate cu victimile calamităţilor provocate de inundaţiile de la mijlocul săptămânii trecute, din judeţul Galaţi", a precizat părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 891 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.