Concurs de muzică bizantină / Cinci coruri s-au întrecut la faza eparhială

Concurs de muzică bizantină / Cinci coruri s-au întrecut la faza eparhială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească "Lăudaţi pe Domnul", ediţia a VI-a, a reunit aseară, la sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, cinci coruri din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Trei coruri au fost din parohiile Sfântul Mina, Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Nicolae. Un altul, alcătuit din elevi, a fost Grupul "Cununiţa satului" al Parohiei "Cuvioasa Parascheva" din Lieşti. De la Brăila a participat corul de copii „Nectar” din Parohia „Vizirul”.

Juriul alcătuit din profesori de muzică şi dirijori urmează să delibereze, urmând ca formaţia corală câştigătoare să reprezinte Arhiepiscopia Dunării de Jos la faza naţională a competiţiei de muzică bizantină.

Concursul Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!” este în al şaselea an de organizare şi are binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel şi aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române. Perioada de desfăşurare este, anual, între 8 iulie şi 27 octombrie.

„Concursul îşi propune să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu, motiv pentru care formaţiile corale aduc în repertoriul lor imne de slavă, de laudă şi preamărire a lui Dumnezeu. În acest mod, este  susţinută interpretarea autentică a muzicii bizantine şi, totodată, sunt identificate şi promovate formaţiile de muzică bisericească valoroase care îmbogățesc repertoriul liturgic românesc şi stimulează creativitatea compozitorilor de muzică bisericească din eparhia noastră şi din ţară”, ne-a spus părintele Lucian Petroaia, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 1335 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.