În drum spre Jakarta, popas la Primărie/ Olimpicii în robotică au plecat spre Indonezia

În drum spre Jakarta, popas la Primărie/ Olimpicii în robotică au plecat spre Indonezia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dorin Clisu, Cristian Chirac şi George-Dan Mitescu, cei trei tineri care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Jakarta, au plecat ieri spre capitala Indoneziei, nu înainte de a-i face o vizită primarului municipiului Galaţi, Marius Stan. Alături de cei trei olimpici, s-au aflat coordonatorii, Carmen Rusu şi Luigi-Renato Mistodie, profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos”, dar şi directorul Parcului Industrial, Costică Voicu, care i-a sprijinit şi impulsionat pentru această performanţă.

Primarul s-a bucurat că are ocazia să-i vadă înainte de plecare şi să le ureze drum bun şi succes. „Este o onoare pentru noi ca voi să fiţi reprezentanţii ţării într-o astfel de competiţie. Vă doresc din suflet succes! Sunt convins că vom avea motive să vă felicităm şi după ce vă întoarceţi. Pe aceşti tineri îi putem folosi ca imagine a viitorului, pentru că toată generaţia tânără are nevoie de modele adevărate, nu de manelişti sau alte specimene perpetuate la televizor”, a declarat Marius Stan. Simbolic, edilul le-a oferit tinerilor fanionul cu stema oraşului, pentru a-l afişa în sala de concurs, şi a primit în dar tricoul oficial al echipei olimpice.

„Pe Cristi l-am remarcat la deschiderea anului şcolar de la CNVA. Are fizic de baschetbalist şi mai învaţă şi bine, astea sunt calităţi cumulate. Mă bucur că în echipă este şi un elev de la Pedagogic, pentru că şi fiica mea este elevă în clasa I acolo”, le-a făcut confidenţe edilul, precizând că bătălia, competiţia între cele două licee - Pedagogic şi CNVA - naşte valorile. Fiecare dintre componenţii echipei a primit din partea Primăriei câte un album al oraşului şi o insignă cu însemnele urbei, pe care să o poarte în cadrul competiţiei.

Şanse maxime

Cei trei olimpici au recunoscut că au plecat cu gândul de a câştiga şi cu speranţa că se vor clasa măcar în primii opt, dacă nu în primii patru, chiar dacă marii lor adversari vin din China, Japonia, Rusia sau Malaezia, unde copii din clasa I au ore de robotică.

Primarul le-a promis că performanţa le va fi răsplătită: „Încercăm, pe cât ne permit posibilităţile financiare pe care le avem, să premiem de câte ori avem ocazia excelenţele din rândul vostru, şi profesorii. Mi se pare un lucru normal, firesc, pentru că dascălii dumneavoastră sunt de multe ori ignoraţi, plătiţi prost. Drum bun vă doresc şi succes”, a încheiat edilul.

Citit 2085 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.