O şansă pentru Cristian Neculiţă

O şansă pentru Cristian Neculiţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 8.574 de lei pot însemna pentru  elevul premiant  totul: adică viaţa!

Cristian Neculiţă are zece ani şi iubeşte dansul, poveştile şi îngheţata. Este un elev cu care Şcoala Gimnazială nr. 42 “Sfinţii Împăraţi” din Galaţi se mândreşte: premiant, iubitor de limba română şi de matematică, şi campion naţional la categoria dans sportiv / juniori.

În anul 2005 a fost diagnosticat cu deformaţie toracică (pectus excavatus), iar situaţia lui s-a agravat la începutul anului 2009. Cristian are urgent nevoie de operaţie de protezare a sternului, cu ajutorul unei proteze de titan, în valoare de 8.548 lei.

Operaţia se poate efectua la Spitalul Budimex din Bucureşti şi ideal ar fi ca intervenţia să aibă loc în perioada aprilie-mai 2009.

Şansa lui Cristian la o viaţă normală depinde de cei 85 de milioane de lei vechi pe care, din păcate, nu-i are.

O şcoală cu suflet

Şcoala Gimnazială nr. 42 “Sfinţii Împăraţi”, la care învaţă Cristian, în clasa a IV-a B, nu putea rămâne indiferentă la suferinţa copilului. Ieri, în sala de sport a şcolii a avut loc spectacolul caritabil „Dăruind, vei dobândi”, realizat în colaborare cu Biserica “Sfântul Vasile”. Colegii şi cadrele didactice ale şcolii conduse de dna directoare Vasilica Ilie se implică în ajutorarea lui Cristian Neculiţă.

„Avem timp să sfărâmăm un vis… sau să împlinim un vis al unui copil.  Noi, «oamenii mari» nu avem suficient timp pentru a privi în ochii unui copil. Cristian Neculiţă e un copil ce are nevoie de timpul nostru. Un suflet amar aşteaptă alinare! În pragul sărbătorilor închinate Învierii, oferiţi-i lui Cristian şansa de a trăi frumos şi sănătos!”, este mesajul pe care copiii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială nr. 42 “Sfinţii Împăraţi” au ţinut să-l transmită gălăţenilor cu inimă mare şi suflet generos.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.