Linişte şi cozonac

Linişte şi cozonac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un Paşte normal, la Chiraftei, sub acoperişul Căminului de Bătrâni. Semeni de-ai noştri, de vârsta a treia, „conectaţi” de Primăria Măstăcani, cu cheltuială, la principalele bucurii prilejuite de Învierea Domnului.

Cu siguranţă, în aceste zile, pacea lui Dumnezeu a trecut şi prin acest cămin. În urmă cu o săptămână, preotul din parohie s-a aflat printre bătrâni, întărindu-i întru Hristos prin împărtăşire.

În prima zi de Paşti, în camere, dimineaţă, toate televizoarele „date” pe biserică – s-au urmărit reluările slujbelor din noaptea Învierii. Pe masă, la prânz, înainte de orice, dispuse în aranjament sărbătoresc – ouăle roşii şi feliile de cozonac. La felul întâi, ciorbă cu carne de porc („A fost ca de Paşti, foarte gustoasă”, ne-a spus cu sinceritate Ruxandra Avram, de 75 de ani).

Felul următor, aşa după cum a fost el aprobat de primarul comunei şi de administratorul căminului: friptură de miel, la cuptor. Sucuri, câte-o bere „de căciulă”.

Ochiul stâng al Ruxandrei Avram, salvat cu bani de la primărie

Despre Ruxandra Avram. În urmă cu trei ani, la Drăculeşti, de unde este dumneaei, a pus lăcatul la uşă, alegând să trăiască, atâtea zile câte va mai avea, la Chiraftei, în cămin. De atunci n-a mai călcat pe acasă.

Ajutată cu bani de către primărie, şi-a salvat, la Galaţi, în spital, ochiul stâng. Celălalt, dreptul, afectat de cataractă, îl socoteşte lipsă.

Alături, pe alt pat, Rădiţa Vlad, din Tg. Bujor. Primeşte cele mai multe vizite. Când îi bate la uşă fiica din Galaţi, salariată la Consiliul Judeţului, când băieţii – unul, militar ieşit la pensie; celălalt, învăţător la Focşani. Prea veselă însă nu pot spune că am găsit-o, din cauza „tensiunii”.

Foto: Cozonacul din farfurie, mărturie a legăturii directe între asistata Ruxandra Avram şi Paşte

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.