În pragul unei epidemii/ Clase întregi de elevi afectate de vărsatul de vânt

În pragul unei epidemii/ Clase întregi de elevi afectate de vărsatul de vânt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii din reţeaua de medicină şcolară şi medicii de familie atrag atenţia asupra unei situaţii apărute în şcolile din judeţul Galaţi în iarna care tocmai s-a încheiat. Astfel, faţă de anii trecuţi, în ultimele trei luni au fost înregistrate mult mai multe cazuri de vărsat de vânt (varicelă). "Au fost cazuri de şcoli, şi nu doar din mediul rural, în care timp de o săptămână doar unul sau doi elevi dintr-o clasă scăpaseră neîmbolnăviţi. Varicela este o afecţiune extrem de contagioasă şi, în ciuda a ceea ce se crede, poate reapărea la un adult care deja a avut boala în copilărie", atrage atenţia directorul - executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Singura modalitate eficientă prin care boala poate fi prevenită este vaccinarea, însă vaccinul nu este inclus în schema obligatorie a Ministerului Sănătăţii.

Varicela se manifestă prin apariţia pe piele a unor băşicuţe care, spre deosebire de variolă, nu evoluează spre stadiul de pustule. Băşicuţele trec de la sine fără a lăsa urme pe piele.

Citit 7214 ori Ultima modificare Marți, 04 Martie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.