Autorităţile vor o nouă campanie de vaccinare anti-HPV

Autorităţile vor o nouă campanie de vaccinare anti-HPV
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii de familie din Galaţi vor fi instruiţi în privinţa unei eventuale campanii opţionale de vaccinare împotriva HPV (virusul Papilloma uman). Urmează apoi o campanie de informare a părinţilor referitoare al utilitatea acestui vaccin şi, mai apoi, dacă vor exista părinţi doritori, Ministerul Sănătăţii va cumpăra vaccinul de la companiile farmaceutice producătoare.

"Cursurile şi conferinţele la care participă medicii de familie sunt gratuite. Trebuie informaţi apoi părinţii în ceea ce priveşte utilitatea şi riscurile vaccinării. Părinţii care vor dori imunizarea vor face o cerere la medicul de familie de care aparţin, iar toate cererile vor fi centralizate la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Noi vom trimite datele la Bucureşti, către Ministerul Sănătăţii care, pe baza lor, va demara procedurile de achiziţie. Se doreşte astfel să nu se risipească inutil acest vaccin", a explicat şeful DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Dacă lucrurile vor merge după grafic, campania opţională de vaccinare anti-HPV ar trebui să înceapă undeva în a doua jumătate a acestui an.

Campania precedentă, un eşec

Medicii spun că vaccinarea anti-HPV este singura metodă de prevenţie împotriva cancerului de col uterin. În timpul campaniei desfăşurată în anii 2007 - 2008, în judeţul Galaţi 3.600 de eleve cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani au fost vaccinate. Mulţi părinţi au refuzat atunci să-şi vaccineze copiii, speriaţi de zvonurile care spuneau că vaccinul poate duce la sterilitate. "În niciunul dintre cele 3.600 de cazuri nu a fost raportată niciun accident. Sunt date concrete de eleve care s-au vaccinat atunci şi acum sunt deja mame", a mai spus sursa citată.

Citit 1695 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.