Ce informaţii despre SEX nu afli de la ginecolog

Ce informaţii despre SEX nu afli de la ginecolog
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comunicarea dintre medic şi pacient este esenţială în orice proces terapeutic, însă nu de puţine ori se întâmplă ca multe dintre informaţiile utile să rămână nedivulgate. Scenariul este frecvent mai ales în cabinetele de ginecologie, acolo unde unele întrebări stânjenitoare nu-şi găsesc răspunsul, fie din pricina reţinerilor specialistului, fie din cauza timidităţii pacientului.

Diabetul şi lipsa orgasmului

Diabetul afectează, în timp, numeroase funcţii ale organismului, inclusiv sensibilitatea nervoasă. Dacă senzaţiile de amorţire instalate la nivelul membrelor sunt anunţate fără rezerve de către medici, schimbările vasculare sau neurologice ale clitorisului sunt mult mai puţin discutate cu pacienţii. Prin urmare, printre complicaţiile diabetului se numără şi dificultatea de obţinere a orgasmului în rândul femeilor.

Vibratorul nu afectează stimulatorul cardiac

Femeile care utilizează un stimulator cardiac se gândesc, cu siguranţă, dacă folosirea unui vibrator conduce sau nu la defectarea aparatului. Cum adresarea acestei întrebări stânjenitoare medicului cardiolog sau ginecologului este incomodă, răspunsul rămâne un mister pentru pacientă. Din fericire, specialiştii spun că vibraţiile de la nivelul organului genital feminin nu interferează cu acţiunea stimulatorului cardiac, indiferent de puterea vibratorului.

Durerile de cap din timpul orgasmului

Senzaţiile resimţite în timpul orgasmului sunt rareori discutate cu medicul ginecolog, deşi unele dintre ele pot fi un semnal de alarmă important pentru alte afecţiuni. Un exemplu concludent sunt durerile de cap intense care izbucnesc simultan cu orgasmul. Mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să-i comunicaţi acest simptom medicului. Până la 12 la sută dintre pacienţii cu hemoragie subarahnoidă (sângerarea în zona dintre creier şi ţesutul subţire care acoperă creierul) susţin că primul simptom resimţit a fost durerea de cap intensă din timpul orgasmului.

Anticoncepţionalele şi uscăciunea vaginală

Pilulele anticoncepţionale sunt prezentate într-o lumină pozitivă de către medicii ginecologi, de vreme ce se numără printre cele mai eficiente metode de contracepţie, respectiv de prevenire a creşterii numărului de avorturi. Însă ceea ce ginecologii evită să le spună pacientelor este posibilitatea destul de mare ca anticoncepţionalele să cauzeze uscăciune vaginală, cauza principală a apariţiei durerilor în timpul actului sexual şi a tulburărilor sexuale. Schimbarea pilulelor poate rezolva această problemă deranjantă.

Urinarea în timpul sexului

Numeroase femei se simt stânjenite să discute cu medicul ginecolog despre fluidele pe care le elimină în momentele intime, întrebându-se în zadar dacă nu cumva aşternutul de pat a fost umezit de urina eliminată involuntar în timpul sexului. Acest fenomen este posibil, spun medicii. După urinare, rămâne întotdeauna o cantitate mică de urină în vezică. Lichidul poate fi expulzat sub presiunea trupului partenerului asupra bazinului (în special, în poziţia misionarului). Dacă acest lucru se petrece ocazional, nu există motive de îngrijorare. Însă dacă urina este eliminată frecvent în aceste circumstanţe, poate fi vorba despre incontinenţă urinară. De asemenea, dacă fluidul nu are miros sau are o aromă discretă de mosc, poate fi vorba despre ejacularea feminină.

Câte teste pentru HPV sunt necesare pe an

La începutul anului 2013, cercetătorii americani au descoperit ca numeroşi medici ginecologi fac exces de zel în privinţa numărului de teste HPV pe care îl recomandă pacientelor. Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA recomandă efectuarea testului HPV o dată la 2-3 ani, dacă ultimele analize au fost normale. Verificările suplimentare ale papilomavirusului nu pun în pericol sănătatea, însă afectează cu siguranţă bugetul pacientelor din lumea întreagă.

(Material realizat din surse online)

Citit 3208 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.