De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de preparare

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de preparare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Specialiştii sfătuiesc populaţia să nu mai spele carnea crudă de pui înainte de preparare pentru că această practică creşte riscul de intoxicaţii alimentare.

În urma unui sondaj online la care au participat 4500 de adulţi din Marea Britanie, s-a constatat că 44 la sută dintre aceştia spălau carnea înainte de preparare. Când li s-a spus că această practică răspândeşte bacteria campylobacter (care afectează anual aproape 300.000 de englezi) pe mâini, pe suprafeţele de lucru, pe haine şi pe echipamentul de gătit, doar 22 la sută aveau habar de aşa ceva şi de faptul că păsările de curte sunt principalii purtători ai bacteriei.

Simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră şi starea generală de rău.

În general, persoanele infectate sunt bolnave pentru câteva zile, dar există cazuri în care simptomele se transformă în probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil şi sindromul Guillain-Barre, o afecţiune gravă a sistemului nervos.

Citit 2948 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.