Câinii cu stăpân NU mai au VOIE în parcuri!

Câinii cu stăpân NU mai au VOIE în parcuri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local tocmai a stabilit reguli noi în privinţa stăpânilor de câini, pe care trebuie să le cunoaşteţi. Printre cele mai importante se numără interzicerea accesului cu animale de companie în spaţiile publice, în care, paradoxal, se află animale fără stăpân, decizie care a stârnit controverse în Consiliul Local.

Identificare obligatorie

Aşa cum v-a informat, aleşii locali au hotărât subvenţionarea integrală, de la bugetul local, a operaţiunii de sterilizare şi identificare a câinilor (rasă comună) cu stăpân din Galaţi, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2014. După această dată, cei care nu s-au conformat, riscă amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei. De asemenea, persoanele care deţin câini şi/sau pisici, când sunt însoţite de acestea, sunt obligate să aibă la ele carnetul de sănătate al animalului, care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare (vaccinări, deparazitări). Este obligatorie prezentarea carnetului de sănătate şi supunerea la verificarea identificării animalului în concordanta cu acesta.

Interdicţii

Hotărârea aleşilor interzice intrarea persoanelor însoţite de câini în unităţi ale administraţiei publice, în magazine, săli de spectacol, locuri de joacă pentru copii, şcoli, grădiniţe, mijloace de transport în comun şi parcuri publice, cu excepţia spaţiilor special amenajate din acestea.

Această prevedere a stârnit cele mai mari dispute. Consilierii locali Victor Dobrea (PDL) şi Victor Malinovici (PP-DD) au cerut ca în următoarele trei luni să fie amenajate în toate parcurile spaţii sau ţarcuri speciale unde câinii să poată sta liberi, fără lesă. Liberalul Cristian Dima a remarcat că din lista spaţiilor interzise lipsesc spitalele şi unităţile sanitare. De asemenea, a atras atenţia că este neconstituţională şi nelegală interzicerea accesului persoanelor cu animale. „Noi putem interzice accesul animalelor. Dacă noi interzicem accesul persoanelor cu câini în parcuri, constatăm că în parcurile respective sunt câini. Pe cine am discrimina? Persoanele sau câinii”, a punctat consilierul. Tot Dima a atras atenţia că nu poate fi interzis transportul câinilor sau al altor animale - pisici, hamsteri, şopârle - în cuşti special destinate, dacă îndeplinesc normele sanitar-veterinare europene.

Deşi observaţiile consilierului nu au avut efect, paradoxul rămâne în picioare. Parcurile le vor fi permise câinilor vaccinaţi şi deparazitaţi doar în canisite, în condiţiile în care maidanezii îşi fac nevoile în locurile de joacă ale copiilor. Aberant!

Citeşte şi: ALEŞII Galaţiului, ACUZAŢI DE CRIMĂ!/ CIRC la Consiliul Local (VIDEO)

Citit 6986 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.