ALEŞII Galaţiului, ACUZAŢI DE CRIMĂ!/ CIRC la Consiliul Local (VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ALEŞII Galaţiului, ACUZAŢI DE CRIMĂ!/ CIRC la Consiliul Local (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cei aproape 1.300 de câini aflaţi în padocul Primăriei doar 150 vor fi cazaţi acolo timp de un an pe banii Consiliului Local * Restul, care nu vor fi adoptaţi, direct sau la distanţă, vor fi eutanasiaţi * Timp de şase luni, sterilizarea câinilor cu stăpân va fi subvenţionată de la bugetul local


Un grup de aproximativ 40 de persoane, în frunte cu Paraschiva Vintilă, consiliera preşedintelui Nicolae Bacalbaşa şi Corina Grigore, preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, au făcut circ la şedinţa de ieri a Consiliului Local. Iubitoarele de maidanezi au încercat să modifice un proiect de hotărâre privind câinii, aflat pe ordinea de zi a şedinţei, deşi regulamentul CL nu permite aşa ceva. În condiţiile în care susţinătoarele maidanezilor au întrerupt sistematic dezbaterea, au cerut socoteală aleşilor şi au făcut gălăgie, preşedinta de şedinţă, consiliera locală PP-DD Monica Dascălu, a făcut eforturi ca şedinţa să nu degenereze în scandal.

Presiuni

Deşi se afla în timpul programului de serviciu, Paraschiva Vintilă s-a învoit, potrivit propriei declaraţii, de la CJ pentru a veni alături de celelalte militante ale Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” la şedinţa Consiliului Local. Iubitoarele de câini au cerut scoaterea unui articol care prevedea susţinerea de la bugetul local a unui număr de 150 de câini în padocul public. „Înseamnă că 900 de câini vor fi eutanasiaţi. Crima aceasta vă va mânji mâinile de sânge”, au susţinut iubitoarele de maidanezi. Viceprimarul PSD Florin Popa a încercat să le explice că în Galaţi sunt între 16.000 şi 20.000 de câini fără stăpân şi că întreţinerea unui câine în adăpost implică o raţie de hrană de aproape doi lei pe zi, adică 60 de lei într-o lună, în timp ce alocaţia unui copil e de doar 42 de lei, iar copiii aflaţi în grija Primăriei au nevoie de susţinere. Degeaba!

De ce nu se adoptă?

„Vreau ca aceia care iubesc animalele cu adevărat să înţeleagă cel puţin două lucruri: noi toţi cei care suntem aici nu suntem criminali. Nu suntem satrapi, nu suntem oameni fără suflet, nu suntem animale, dar suntem supuşi legilor. Eu personal n-am tăiat un pui în viaţa mea, cu atât mai puţin să fac rău oricărui alt animal. Iubitorii de animale pot adopta, fie de la distanţă, fie direct, câinii pe care îi iubesc atât de mult. De când am lansat adopţia la distanţă s-au adoptat zero câini!", a spus primarul Marius Stan. După ce aleşii au votat, iubitoarele de câini au părăsit sala nemulţumite, acuzând aleşii că fac masacru.

Ce s-a aprobat?

Prin votul aleşilor locali, sterilizarea şi identificarea câinilor (de rasă comună) cu stăpân va fi subvenţionată integral în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014. După această dată, stăpânii care nu şi-au sterilizat câinii riscă amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. În padocul de pe strada Zimbrului vor fi cazaţi timp de un an 150 de câini, aleşi aleatoriu, pentru întreţinerea lor urmând să fie cheltuiţi 135.000 de lei pe an, restul bugetului alocat, de 1.208.000 de lei, urmând a se cheltui pentru activităţile curente de capturare, sterilizare, identificare, asistenţă medicală şi eutanasiere. La propunerea consilierului local PSD Mihai Alin cetăţenii care adoptă câini fără stăpân vor fi scutiţi de taxa de ecarisaj pe o perioadă de doi ani începând cu 1 ianuarie 2015.

Asupra celorlalte hotărâri adoptate vom reveni.

Citeşte şi:

Încă o victimă a MAIDANEZILOR/ Gălăţeanul a avut nevoie de două OPERAŢII

 

Media

Video: Bogdan Codrescu
Citit 5102 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 10:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.