NU se ELIBEREAZĂ cărţi de identitate!/ PROGRAM de lucru MODIFICAT la Evidenţa Populaţiei

NU se ELIBEREAZĂ cărţi de identitate!/ PROGRAM de lucru MODIFICAT la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul de presă al Primăriei anunţă că, în perioada 23-30 iunie 2014, Serviciul de Evidenţa Populaţiei va avea o activitate limitată de lucru cu publicul. Asta înseamnă că doar se vor primi documente de la solicitanţi, fără să se facă şi eliberări de cărţi de identitate, cu excepţia celor pentru care s-a făcut solicitare cu cel puţin 30 de zile în urmă. Motivul acestei schimbări este acela că salariaţii Serviciului nu pot procesa cererile deoarece nu au acces la bazele de date. Începând din 23 iunie 2014, la nivel naţional, se implementează un sistem unic de gestionare a bazelor de date (SNIEP), operaţiune care va afecta activitatea de lucru cu publicul în toate serviciile locale şi judeţene de evidenţă a populaţiei, deci şi pe cea din Galaţi.

Primăria îşi cere scuze pentru neplăcerile create populaţiei de operaţiunile ce se vor executa pentru modernizarea sistemului şi mulţumeşte pentru înţelegere. Municipalitatea speră că, odată implementat acest sistem unic naţional, se vor îmbunătăţi atât serviciile oferite populaţiei pe linie de evidenţă a persoanei, cât şi viteza de răspuns la solicitările cetăţenilor.

Potrivit legii, persoanele cărora urmează să le expire actul de identitate pot solicita eliberarea unui document de identitate nou şi cu 180 de zile înaintea expirării termenului de valabilitate administrativă a actului în vigoare.

Citit 5075 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.