Elevii dau teza la română

Elevii dau teza la română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acordul a fost semnat * Deocamdată, conflictul a fost suspendat * 12450 de elevi gălăţeni au temă astăzi, 7 mai *

Cu promisiunea guvernanţilor că rectificarea negativă a bugetului Educaţiei nu va afecta salariile cadrelor didactice, sindicaliştii din învăţământ au semnat ieri, 6 mai, acordul cu Guvernul. 

Nu se ştie în ce măsură guvernanţii vor fi dispuşi şi respecte puţinele lucruri pe care s-au obligat să le dea profesorilor prin această nouă hârtie, atâta vreme cât ei îşi permit să nu respecte legile. Liderii sindicali au anunţat că doar suspendă conflictul de muncă şi că sfârşitul anului şcolar e încă departe.

„Nu speram să obţinem majorări salariale”

Preşedintele Sindicatelor Învăţământului Preuniversitar, Valeriu Diculescu (foto), susţine că s-au obţinut nişte lucruri importante, chiar dacă nu s-au mărit salariile:

„Nu ne aşteptam să obţinem majorări salariale în vreme de criză. Dar măcar am obţinut un acord în care se specifică în mod clar că nu va fi o diminuare a veniturilor profesorilor şi nici disponibilizări. De asemenea, se va menţine examenul de titularizare pe care voiau să-l scoată şi directorii unităţilor de învăţământ nu vor mai fi angajaţi de primari. În plus, legea 221 va fi pusă în aplicare în cadrul legii unice de salarizare a bugetarilor”, susţine  liderul SIP.

Peste 12 000 de candidaţi la teză

12.450 de elevi gălăţeni din clasele a VII-a şi a VIII-a dau astăzi teza cu subiect unic la limba şi literatura română, în cele 163 de centre stabilite. Candidaţii sunt aşteptaţi la şcoli în jurul orei 11.00, urmând ca subiectele să fie transmise la ora 12.00. Ei vor avea la dispoziţie două ore ca să rezolve cerinţele.

Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin a declarat că lucrurile sunt pregătite încă de la începutul săptămânii şi că nu vor fi probleme de organizare. Vor exista şi 12 comisii speciale pentru elevi care prezintă deficienţe fizice majore sau care au nevoie de un profesor căruia să-i dicteze lucrarea.   

Între candidaţii la tezele unice se numără şi 10 „învăţăcei în zeghe” care vor trece şi ei prin emoţiile examenului.

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.