Campania VL "Din inimă"/ La 12 ani, AFECTAT de CATARACTĂ de două ori
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Campania VL "Din inimă"/ La 12 ani, AFECTAT de CATARACTĂ de două ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Operaţia costă doar 1.600 de lei * Andrei Mareş Iulian are nevoie de ajutorul nostru


Andrei Iulian Mareş este un copil în vârstă de 12 ani despre care se poate spune că e un luptător - nu renunţă să meargă mai departe şi să fie vesel, în ciuda faptului că suferă de afecţiuni care pe mulţi i-ar demoraliza. Băiatul suferă de tulburarea ADHD şi are cataractă la ochiul stâng, moştenită de la mama sa. Cu toate acestea, merge la Şcoala Specială "Constantin Pufan",unde se simte extrem de bine, şi îi place mult limba română.

O operaţie de cataractă efectuată cât mai repede este extrem de necesară pentru ca băiatul să nu îşi piardă vederea la ochişorul cu probleme. Intervenţia chirurgicală necesară se face doar la Bucureşti şi costă 1.600 de lei la care se adaugă şi cheltuielile privind transportul - o sumă mică pentru unii, dar imposibilă pentru familia copilului formată doar din el şi mama sa. Băiatul a mai fost operat de cataractă în 2008, tot la Bucureşti, la ochiul drept, dar atunci era în plasament la asistentul Costel Ivaşcu, cel care ne-a solicitat ajutorul pentru a promova cazul lui Andrei. A fost integrat în familie în anul respectiv întrucât familia avea mai multe venituri şi îl putea întreţine. Astăzi, mama a rămas singură cu băiatul şi cu o mulţime de cheltuieli. Acum, celălalt ochi are probleme şi medicul care l-a operat iniţial îl aşteaptă pentru a doua intervenţie.

Venituri de 150 de lei pe lună

Andrei este un copil bun, care îşi înţelege mama atunci când îi spune că nu are bani să îi cumpere o pungă de pufuleţi, întrucât veniturile lunare care ajung în casa Mareş se ridică la 150 de lei în total. Daniela Mareş, mama băiatului, nu poate munci întrucât şi-a pierdut vederea la unul din ochi şi nu o mai angajează nimeni. „Mergem la Cantina de Ajutor Social şi apoi mă descurc şi eu cum pot. Numai pentru el mă zbat că, dacă eram numai eu, o lăsam baltă. E un copil bun, mă înţelege mereu când îi spun că nu am bani să îi cumpăr diferite lucruri. Încerc să nu îi lipsească strictul necesar, dar altceva nu îmi permit. Mai ales operaţia asta de care are nevoie”, ne-a spus Daniela Mareş, mama băiatului. În ceea ce priveşte tratamentul pentru ADHD, Daniela Mareş se bucură că este gratuit, întrucât nu ar avea posibilitatea de a-l cumpăra în permanenţă. Dar intervenţia chirurgicală pentru cataractă nu şi-o permite sub nicio formă. Cei care doresc să îl ajute pe Andrei Mareş o pot face sunând la unul dintre numerele de telefon 074362548 (Costel Ivaşcu) sau 0756580037 (Daniela Mareş). Orice sumă contează, pentru a se strânge banii de care Andrei are nevoie.

CITEŞTE ŞI: Născută cu o BOALĂ cumplită, Antonia are nevoie de AJUTORUL nostru pentru a merge

 

Citit 1296 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.