Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 8 mai, Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din întreaga lume celebrează Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Anul acesta, se marchează 150 de ani de la bătălia de la Solferino, cea care a condus la crearea Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

De la cinci societăţi naţionale, cu cât a început, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie au ajuns în prezent la 186, cu peste 100 de milioane de voluntari. Acum, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie lansează Campania „Our world. Your move" (www.ourworld-yourmove.org), care invită oamenii să se angajeze în acţiuni umanitare.

În fiecare an, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie oferă sprijin şi ajută la îmbunătăţirea vieţii a mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

În 2008, Crucea Roşie Română a venit în sprijinul a peste 162.000 de persoane (afectate de inundaţii, incendii sau alunecări de teren, bătrâni, bolnavi, copii instituţionalizaţi, familii cu venituri mici). Doar în cursul anului trecut, Crucea Roşie Română a intervenit în zonele afectate de inundaţii cu 5.543 tone de ajutoare în valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.