S-a descotorosit de propriul copil!

S-a descotorosit de propriul copil!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O femeie de 30 de ani şi-a abandonat joi copilul, cu doar două zile înainte de ziua lui * Conform statisticilor, astfel de cazuri sunt din ce în ce mai frecvente *

Caz incredibil ieri, 7 mai, la „Protecţia Copilului”. O femeie de 30 de ani, mirosind puternic a alcool, a venit să îşi lase copilul de numai 8 ani în grija statului. Cu ţigara într-o mână şi cu cealaltă gesticulând amplu, cu un zâmbet pervers pe figură, Cristina Costin declara cu seninătate că renunţă la copil.

„Mă bate Dumnezeu dacă nu îl dau. Ce să fac eu cu el? Că n-am unde să stau, dormim prin scări de bloc, prin gară, pe unde apucăm”, spune Cristina Costin.

Alături de ea, puştiul blond o trage de pantaloni şi îi cere un ceai de la automatul din holul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „N-am!”, îi răspunde sec copilului. „De unde să-ţi dau dacă n-am?”, continuă ea, în timp ce copilul pare să caute ajutor în jur cu privirea.

„Dar de băutură ai avut bani?”, o întreabă o persoană care a asistat întâmplător la toată această scenă. „Eiii, de băutură... Am băut şi eu o bere, gata”, mai spune Cristina Costin.

Băiatul pare să fie totuşi ataşat de mama lui, în ciuda faptului că pare să fi suferit destule la viaţa lui, inclusiv din partea celei care i-a dat viaţă. „Am plecat de la ţară, că nu mă mai înţelegeam cu nimeni. Frate-meu l-a şi bătut pe ăsta micu’, de aia am plecat”, spune „mama”. „Da, m-a bătut”, confirmă şi copilul.

„Eu vreau să rămân la casa copilului, dacă mama vrea să mă dea...”, spune puştiul cu seninătatea celui care nici măcar nu realizează ce i se întâmplă. Şi, pentru ca ironia să fie completă, sâmbătă e ziua băiatului. Superb cadou îi pregăteşte mama!

Puşi în faţa unei astfel de scene, asistenţii sociali de la DGASPC Galaţi au decis să preia copilul în regim de urgenţă, întrucât este evident că mama nu îi poate oferi un trai normal. „Va fi preluat la  Centrul de Primire Urgenţe „Irene şi Stuart”. Probabil că, în cele din urmă, va ajunge la un asistent maternal”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Mai grav este că astfel de cazuri se întâmplă din ce în ce mai frecvent în ultima perioadă. În primul semestru al anului 2008 s-au înregistrat 43 de cazuri de neglijenţă, iar în aceeaşi perioadă a acestui an 113. Creşterea e vizibilă şi la capitolul preluări în regim de urgenţă: 16 în semestrul I în 2008, faţă de 27 în semestrul I în 2009.

Citit 1162 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.