Campania VL "Din inimă"/ Un COPIL visează să MEARGĂ DIN NOU

Campania VL "Din inimă"/ Un COPIL visează să MEARGĂ DIN NOU
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un adolescent gălăţean este paralizat în pat de doi ani de zile şi îşi doreşte cu ardoare să stea, din nou, pe propriile picioare


Marian Şerban, acum în vârstă de aproape 14 ani, a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică încă de la naştere. Mama lui s-a chinuit cu băiatul zi de zi, făcând tot felul de exerciţii de gimnastică, care l-au ajutat să stea pe propriile picioare şi în şezut. Acum doi ani însă, pe 1 februarie, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit brusc. Diagnosticul medicilor a fost ca un fulger pentru biata mamă: tetrapareză spastică, retard mintal sever, epilepsie şi torticolis rotator. Cu ochii în lacrimi, femeia îşi aduce aminte cum s-a întâmplat:„A făcut o criză puternică, care l-a imobilizat. Guriţa lui i-a venit într-o parte, picioarele într-o parte, mânuţele în cealaltă parte. Am chemat imediat Ambulanţa. Am stat două luni şi două săptămâni la Reanimare, la Spitalul de Copii din Galaţi. Îi făcea tot timpul injecţii pentru a dormi. Într-un final am ajuns cu el la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni. După două săptămâni de tratament, a intrat în operaţie. A fost operat din creier până jos, la coloană, la gât. Am făcut gimnastică, fizioterapie, iar m-am dus la Bucureşti la control. După un an, a mai suferit o intervenţie chirurgicală asemănătoare”, ne-a povestit mama lui Marian.   

De doi ani de zile, prizonier în pat

Imediat când am intrat în casa umilă a familiei Şerban, din comuna Smârdan, am dat cu ochii de Marian, întins în pat. Chiar dacă de peste doi ani de zile nu se poate mişca fără ajutorul mamei şi nu se poate ridica de jos, ne-a dat impresia că este un băiat activ, dornic să se vindece. Ţine minte orice lucru care i s-a întâmplat, fiecare spital prin care a fost purtat pe mesele de operaţii. Reacţionează de fiecare dată când cineva vorbeşte în preajma lui şi, în timpul interviului, atunci când mamei îi dădeau lacrimile povestind drama prin care trece, el încerca să-i spună să nu mai plângă, să o îmbărbăteze. Femeia, în vârstă de 43 de ani, îl plimbă zilnic pe afară, într-un cărucior cam vechi, căpătat de la cineva.

Următoarea operaţie, speranţa la o viaţă normală

Marian Şerban a trecut până acum prin două operaţii dificile şi acum se pregăteşte pentru următoarea intervenţie chirurgicală, care va fi pe 27 august, tot la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Capitală. Chiar dacă şi de data aceasta chirurgul Alexandru Ciurea îl va opera gratis pe Marian, mama spune că are nevoie de bani măcar pentru medicul anestezist. Lunar, cheltuieşte aproximativ 500 de lei pe tratamentul băiatului, asta în condiţiile în care venitul ei ca însoţitor şi ajutorul pe care îl primeşte Marian însumează 600 de lei. Însă nu se plânge şi luptă în continuare pentru fiul ei. Mai ales că medicii îi dau mari speranţe că îl va revedea curând stând pe propriile picioare.

Împreună îl putem ajuta

Orice sumă de bani, cât de mică, ar însemna un ajutor imens pentru familia băiatului. Mama mai are doi fii mari, de 23 şi 26 de ani, însuraţi, la casa lor. Şi ei încearcă să o ajute cu ce pot, dar femeia spune că banii nu sunt de ajuns niciodată. Mai ales că la sfârşitul lunii trebuie să plece din nou la Bucureşti şi au nevoie de bani de transport, tratament şi multe alte cheltuieli care se ivesc în astfel de cazuri. Cei care vor să îl ajute pe Marian să simtă din nou pământul sub picioare, pot dona bani în contul deschis pe numele mamei, Şerban Silica, RONRO38RZBR0000060011313692, sau o pot suna la numărul de telefon 0757 042 061.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ CONCEDIU mai IEFTIN prin programul „Litoralul pentru toţi”

Citit 2766 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.