Când va ajunge la Galaţi VACCINUL împotriva TUBERCULOZEI

Când va ajunge la Galaţi VACCINUL împotriva TUBERCULOZEI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în care este specificat faptul că dozele de vaccin BCG au sosit în ţară. Până săptămâna viitoare, cel mai probabil, vaccinul va ajunge la Galaţi. Judeţului nostru i-au fost repartizate 12.800 de doze din acest ser. În primă fază vor fi imunizaţi nou-născuţii lăsaţi în ultimele săptămâni vulnerabili în faţa bacteriei care provoacă temuta boală de plămâni. O parte dintre doze vor fi distribuite către medicii de familie, care îi vor şi contacta pe părinţii acestor micuţi. Imunizarea va fi făcută la cabinetele de medicină de familie. Celelalte doze vor fi folosite pentru vaccinarea viitorilor nou-născuţi. În ceea ce priveşte vaccinul împotriva hepatitei de tip B, care de asemenea lipseşte din spitalele gălăţene, MS nu a spus încă în ce stadiu se află procedurile de achiziţie.

Vă reamintim faptul că peste 400 de bebeluşi născuţi în Galaţi după data de 24 iunie nu au putut fi imunizaţi împotriva hepatitei B şi a tuberculozei din cauza lipsei vaccinurilor necesare.

Medicul pediatru Ginel Baciu atrăgea atunci atenţia că nevaccinarea la timp a acestor copii nu este un lucru normal. "Dacă în ceea ce priveşte hepatita B, riscurile de îmbolnăvire nu sunt semnificative, în privinţa tuberculozei lucrurile stau un pic altfel. Nu ştim încă ce prevalenţă are TBC-ul în rândul comunităţii gălăţene. De asemenea, nu ştim întotdeauna nici care sunt persoanele purtătoare ale bacilului Koch. Astfel, nou-născuţii pot fi infectaţi cu acest gen de bacterie, chiar după naştere", spunea specialistul citat.

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL/ Sute de NOU-NĂSCUŢI, lăsaţi fără APĂRARE în faţa HEPATITEI şi TUBERCULOZEI

Citit 853 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.