ZECI de medici au fost SANCŢIONAŢI de CASA de ASIGURĂRI de SĂNĂTATE Galaţi

ZECI de medici au fost SANCŢIONAŢI de CASA de ASIGURĂRI de SĂNĂTATE Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a efectuat în primul semestru al anului 91 de acţiuni de control la operatorii de servicii medicale care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului. Membrii Corpului de control al CJAS au descoperit astfel 71 de nereguli pentru care au aplicat sancţiuni şi avertismente. Conducerea instituţiei nu ne-a dezvăluit şi numele persoanelor sancţionate, ci doar măsurile luate.

Reţete prescrise pe perioada internării

23 de medici gălăţeni au primit sancţiuni în ultimele şase luni pentru că au prescris reţete pacienţilor pe perioada internării acestora în spital, lucru interzis de legea în vigoare, deoarece se consideră că în timpul internării bolnavul beneficiază de tratament din partea spitalului. Alţi şase medici au primit sancţiuni pentru că au prescris eronat medicamente pentru categoria de asigurat "handicap 100 la sută" unor pacienţi care nu se încadrau în această categorie. Penalizare a primit şi un medic care a prescris în mod greşit medicamente compensate în proporţie de 90 la sută unui pensionar care avea şi alte venituri în afară de pensie. Pe de altă parte, 25 de medici au scăpat doar cu avertisment pentru diversele nereguli descoperite.

Nereguli şi în spitale şi farmacii

Trei sancţiuni au fost aplicate şi în cazul medicilor din spitalele gălăţene, pentru raportări eronate. Pentru lipsa farmacistului din farmacie pe perioada programului de lucru sau pentru neaprovizionarea cu medicamente la preţ de referinţă, cinci patroni de farmacie au fost penalizaţi. În alte două farmacii au fost eliberate medicamente fără respectarea aprobării comisiei CJAS.

CITEŞTE ŞI: Ce SALARII au cel mai bine plătiţi MEDICI gălăţeni/ TOPUL VENITURILOR în Sănătatea locală

Citit 2194 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.