Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci are loc vineri, 5 septembrie, o festivitate de marcare a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei. În cadrul evenimentului, care va începe de la ora 10.00, va avea loc o slujbă de pomenire a fondatorilor, sfinţirea farmaciei spitalului, o sesiune de comunicări şi o masă festivă.

Printre invitaţi se numără şi doctorul Richard Constantinescu, redactorul-şef al revistei bucureştene "Politici de sănătate". Acesta va susţine o comunicare cu tema "Tecuciul şi istoria medicinei româneşti". Profesorul doctor Octavian Buda, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, le va vorbi invitaţilor despre "Un tecucean şi originile fotografiei medicale în Europa de Est".

Spitalul tecucean avea la înfiinţare un număr de 100 paturi. În prezent unitatea dispune de 285 de paturi, aşezate atât în pavilionul central, cât şi în secţiile exterioare. 20.000 de pacienţi sunt internaţi anual la Tecuci. În perioada 2000-2003, au fost instalate şi puse în funcţiune la Tecuci echipamente medicale în valoare de 1.600.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii.

Citit 1537 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.