APEL CĂTRE PRIMĂRIE/ O cameră în plus pentru recuperarea lui Andrei

APEL CĂTRE PRIMĂRIE/ O cameră în plus pentru recuperarea lui Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dormitor pentru patru suflete, doi părinţi şi doi copii, cameră de terapie pentru un copil cu dizabilităţi, birou pentru temele unei eleve silitoare, cameră de zi pentru părinţi şi de joacă pentru doi copii. Cam multe utilităţi pentru o singură încăpere de câţiva metri pătraţi, aflată la blocurile ANL de la Gara CFR. Familia Stroia, care locuieşte aici, e nevoită să se descurce într-o singură cameră şi face de ani buni eforturi pentru a se muta într-un apartament cu două camere. Nu pentru confort, ci pentru a-şi putea ajuta copilul bolnav de retard cu elemente de autism.

Un ochi râde, unul plânge

Despre povestea familiei Liliana şi Cristian Stroia aţi putut citi pe 1 iunie 2011, în ziarul „Viaţa liberă”. Scriam atunci că un ochi le râde pentru Cristina, fetiţa lor, sănătoasă şi talentată, iar celălalt le plânge pentru Andrei, diagnosticat cu întârziere motorie şi o atrofiere a scoarţei cerebrale. Între timp, situaţia puştiului în vârstă de şase ani s-a agravat, fiind diagnosticat cu retard cu elemente de autism.

Faptul că locuiesc cu chirie într-un apartament ANL, pentru care au făcut cerere în 2003 şi în care s-au mutat în 2011, constituie, desigur, un avantaj, dacă avem în vedere că înainte locuiau cu părinţii. Numai că singura cameră e prea puţin pentru nevoile lui Andrei. Autorităţile le-au promis că dacă vor face o cerere de transfer de la o cameră la două, în scurt timp situaţia se va rezolva. Au trecut însă doi ani şi nu s-a rezolvat nimic.

Nevoi mari, încăpere mică

Andrei merge la grădiniţă şi face foarte multă terapie. În fiecare dimineaţă, timp de două ore, terapeutul lucrează cu el în vreme ce familia stă în bucătărie. Puştiul ar avea nevoie de o cameră cu foarte puţină mobilă şi puţine culori care să-i distragă atenţia, mai ales că face des crize. Numai că, acum, e nevoit să împartă camera cu surioara lui, Cristina, care are tot mai multe teme dificile, fiind o elevă conştiincioasă, şi cu părinţii. De asemenea, mai face kinetoterapie, ergoterapie şi logopedie, pentru că nu vorbeşte.

„O cameră în plus ar fi o şansă de recuperare pentru el”, spun părinţii cu convingere. „Am mers în audienţă la domnul viceprimar şi tot timpul îmi spunea că sunt alţii înaintea mea cu cereri, ca şi când aş fi avut un copil fără probleme”, ne-a mărturisit mama. Familia Stroia ne-a declarat că e dispusă chiar să preia datoriile acumulate la întreţinere de o familie, chiriaşă ANL, care e dispusă să se mute în locuinţa lor cu o cameră şi să le lase un apartament cu două camere, evident, dacă Primăria e de acord.

CITEŞTE ŞI: SUSŢINERE pentru facultate: INVESTIŢI în visul lui Petrică!

Citit 1069 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.