Bani în plus pentru profesori

Bani în plus pentru profesori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) a câştigat în instanţă drepturi salariale pentru aproape 1000 de cadre didactice membre de sindicat, cu o vechime de peste 30 de ani la catedră.

„Pentru că instanţele nu au permis o cauză comună pentru toate şcolile din judeţul Galaţi, SIP a fost nevoit să pornească peste 200 de procese legate de această problemă. De noile drepturi financiare se vor bucura 924 de cadre didactice din judeţul Galaţi, membre ale SIP”, a declarat Valeriu Diculescu (foto).

Marea majoritate a deciziilor în aceste cazuri au fost luate în mod definitiv şi irevocabil de către judecători în ultimele trei luni, motiv pentru care dascălii au început deja să primească drepturile restante, calculate de la data de 1 ianuarie 2007.

„Conform unui calcul aproximativ, profesorii între 30-35 de ani vechime vor primi un spor de 4 la sută lunar din salariul de bază, dascălii cu o vechime de peste 35 de ani, dar până în 40 de ani – vor încasa un spor de 8 la sută, iar un spor de peste 10 la sută va fi acordat cadrelor didactice cu o vechime de peste 40 de ani în învăţământ. Astfel, în medie, un profesor cu o vechime la catedră de peste 30 de ani va primi o sumă de 2500 lei pentru perioada 1 ianuarie 2007 – data câştigării procesului”, a mai precizat liderul sindical.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.