„Sărbătoarea Salcâmului” la Izvorul Căprioarei

„Sărbătoarea  Salcâmului” la Izvorul Căprioarei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La spartul primăverii, din nou, Bereştiul atrage atenţia asupra sa cu „Sărbătoarea Salcâmului”. Organizator, Primăria. Se va ţine la Izvorul Căprioarei.

Scena a fost astfel amenajată încât să poată evolua pe ea şi ansambluri folclorice mari, precum „Doina Covurluiului”, a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, din Galaţi. Salcâmii, mai înfloriţi ca niciodată, sunt în aşteptarea oaspeţilor. Comercianţii, cu treburile lor.

Au răspuns la chemarea primarului Octavian Dică firme cu experienţă în atras publicul la bere, mici şi cârnăciori. Ora oficială de deschidere a sărbătorii – 11,30.

Slujbă religioasă (se va încerca scurtarea ei, să nu mai fie, ca în anii precedenţi, kilometrică), urmată de cuvântul domnului Dică. Spectacolul artistic se va întinde până spre seară. De la Iaşi, solista de muzică populară Maricica Mihoiu şi „Nea Mitică”, proprietar de glume. Vor avea microfonul la dispoziţie o oră şi jumătate.

Pentru invitaţii primarului, locuri la mesele aşezate alături, în cortul militar. Vor fi, după o estimare de ultima oră, peste 220 de oameni. Fripturi, saramură de peşte, băutură.

Foto: Imagine de la ediţia din 2008 a sărbătorii

Citit 1570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.