"Inimă de Copil" - singurul ONG gălăţean premiat la Gala Societăţii Civile

"Inimă de Copil" - singurul ONG gălăţean premiat la Gala Societăţii Civile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaţia „Inimă de Copil” este singura organizaţie din Galaţi premiată în cadrul Galei Societăţii Civile – ediţia a VII-a. Evenimentul, care a avut loc recent la Ateneul Român, premiază cele mai bune proiecte desfăşurate de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă, sindicate sau persoane fizice, punând astfel în valoare cele mai bune iniţiative civice.

După cum am aflat de la Mădălina Lescai, cea care supervizează Programele destinate copiilor şi familiilor în situaţie de risc în cadrul Fundaţiei, din cele 174 de proiecte înscrise în cele cinci categorii ale Galei, Fundaţia „Inimă de Copil” a participat la secţiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate cu două proiecte: „Susţinerea la distanţă" şi "Împreună pentru şanse egale". "Susţinerea la distanţă", a primit o menţiune în cadrul acestei secţiuni.

Proiectul "Susţinerea la distanţă" a fost un real sprijin pentru mai mult de 260 de copii şi familiile acestora. Prin acest proiect 260 de copii şi familiile lor au fost susţinuţi financiar de familii din Italia. Chiar dacă proiectul s-a încheiat, efectele lui persistă: au fost înfiinţate un Centru de Zi la Pechea, o Grădiniţă cu Centrul de Zi „Andiana“ la Cudalbi, pentru 20  de copii şi tineri cu handicap mental sever, iar în Galaţi Centrul de zi pentru 20 copii în dificultate. Dar cel mai important este că o parte dintre copiii susţinuţi au devenit la rândul lor sprijin pentru cei în nevoie.

”Ediţia din acest an a Galei Societăţii Civile s-a desfăşurat sub semnul sintagmei „Binele o duce rău în România". Oricât de paradoxal ar părea, această frază caracterizează perfect situaţia prezentă şi este un alt semnal de alarmă pentru situaţia precară din punct de vedere financiar în care se află ONG-urile. În acest context, menţiunea primită de organizaţia noastră reprezintă o rază de speranţă, o apreciere şi o recunoaştere a eforturilor întregii echipe de la Inimă de Copil, dar şi a comunităţii de a îmbunătăţi viaţa celor mai puţin norocoşi dintre noi”, ne-a declarat  Mădălina Lescai.

Felicitări Fundaţiei „Inimă de copil”!

În fotografie, Mădălina Lescai şi Elie Teichman la Gala Societăţii Civile

Citit 1596 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.