Primăria Oancea, în război cu Drumurile Naţionale Iaşi

Primăria Oancea, în război cu Drumurile Naţionale Iaşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Să trecem cu conductele pe sub biserică şi pe sub primărie? E absurd” *

Apa, problemă ce rămâne în continuare, la Oancea, spinoasă. Seceta – îngrijorând populaţia - a uscat zece fântâni, iar sistemul de alimentare cu potabilă a satelor comunei, după cum ne-a declarat primarul Victor Chiriloaie, s-a blocat, în urmă cu mai bine de un an, la jumătatea distanţei dintre puţurile forate şi beneficiari.

Gospodăria de apă, de sus, de la „Cireş”, este gata, a fost inclusiv împrejmuită, dar ce folos? Capacitatea  rezervorului său, 200 de metri cubi. Apa nu poate însă curge mai departe, spre sat, pentru că n-are prin ce. Conductele există, dar nu pot fi săpate, de-a lungul şoselei principale, şanţurile în care să fie puse cap la cap. Nimeni nu se poate apuca de lucrare fără avizul scris al Drumurilor Naţionale Iaşi, secţie ce nu se grăbeşte să-l dea.

„De trei ori a fost proiectantul nostru la Iaşi, ne-a precizat primarul Chiriloaie, şi tot de atâtea ori s-au găsit chichiţe în favoarea tărăgănării. Aşa au păţit şi cei de la Frumuşiţa. Se invocă un ordin semnat de un fost ministru de la Transporturi, care impune distanţe obligatorii faţă de axul drumului, în cazul nostru, DN 26 - Galaţi-Fălciu-Iaşi. E vorba de patru kilometri de conducte de-a parte a şoselei şi de alţi patru de cealaltă. Opt kilometri!”

„Dacă ne-am apuca de şanţuri respectând indicaţiile oficialilor de la Iaşi, ar însemna să trecem conductele pe sub biserică şi pe sub primărie, că sunt la stradă, ceea ce ar fi absurd. Nu se ţine cont că la Oancea, spre deosebire de localităţile mai tinere, mai întâi au fost casele şi abia după aceea drumurile”.

„Stăm şi ne uităm la ţevi, iar în acest timp locuitorii comunei suferă din cauza lipsei de apă. Ca să ajutăm oamenii, le-am pus la dispoziţie cisterna primăriei, o s-o vedeţi transportând apă pentru familiile din Valea Oancei…”.

Explicaţie foto: Oancea, pe D.N. 26. Greu la deal cu "trăgători" mici, greu şi cu apa...

Citit 676 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.