Centrul de Transfuzii Galaţi va fi REORGANIZAT

Centrul de Transfuzii Galaţi va fi REORGANIZAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul a formulat la începutul acestei luni un proiect de ordonanţă cu privire la încadrarea centrelor regionale de transfuzii la medicina de urgenţă. Până în prezent, niciun oficial nu a putut oferi amănunte referitoare la efectele pe care le va avea această reîncadrare. Totuşi, la întâlnirea dintre autorităţi şi sindicalişti, desfăşurată pe 4 februarie, a participat şi Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi.

"Unul dintre efectele acestei treceri va fi fluidizarea circuitului între centrul de transfuzii şi unităţile sau compartimentele de primire urgenţă ale spitalelor. Astfel, sângele necesar pentru salvarea bolnavilor va ajunge mai rapid acolo unde este nevoie de el. În al doilea rând, salariile angajaţilor din centrele de transfuzii ar putea fi reaşezate la nivelul salariilor angajaţilor din medicina de urgenţă, ceea ce ar duce la o creştere a veniturilor", a explicat Paraschiv Sălăvăstru.

Câteva zeci de persoane, majoritatea cu surse de venit modeste, vin zilnic pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi.


Citit 1559 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.