PAMFLET/ Cum a devenit Galaţiul centrul universului

PAMFLET/ Cum a devenit Galaţiul centrul universului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţenii oraşului simt acum mult mai multă mândire, după ce Sorinel Virginel de la Galaţi ne-a scos din anonimat


Avem cu ce ne lăuda - Virginel de la Galaţi a scos oraşul din anonimat

Gălăţenii au răsuflat uşuraţi. După mai multe luni în care oraşul nu mai ieşise cu nimic senzaţional pe ştirile naţionale, iată că un tânăr a reuşit să revigoreze imaginea Galaţiului.

"În sfârşit, avem cu ce ne lăuda. Din păcate, oraşul intrase într-un con de umbră în ultima vreme şi aveam nevoie de ceva ca să mai scoatem capul în lume. Cu acţiunile administraţiei locale e mai greu, deci aveam nevoie de puţin noroc din mediul privat. Îi mulţumim domnului Sorinel Virginel de la Galaţi că a dus imaginea oraşului pe cele mai înalte culmi", a declarat primarul Marius Stan, care a anunţat deja că intenţionează să-l declare pe Sorinel cetăţean de onoare al Galaţiului.

Şi cetăţenii oraşului simt acum ceva mai multă mândrie în suflete. "Eu sunt originar din Vaslui şi chiar aveam reţineri în a-mi suna prietenii de acolo, pentru că mă temeam că nu am ce să le mai spun că se întâmplă în Galaţi. Povestea lui Virginel m-a scos. Acum, mă sună toţi prietenii să mă felicite. Unul chiar mi-a zis: "bă, mare noroc ai că te-ai mutat la Galaţi, ai de ce să fii mândru"", a declarat Gigel Vasluianu.

În ciuda popularităţii pe care a adus-o Galaţiului, Sorinel Virginel rămâne modest. "Nu cred că sunt atât de important pentru Galaţi. Voi încerca şi pe viitor să îi fac mândri de oraş pe gălăţenii mei", a declarat Sorinel.

Bacalbaşa, ofticat pe presă: "Pe mine de ce nu m-aţi întrebat de Virginel?"

De când a ajuns preşedinte la Consiliul Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa se simte cumva uitat. Obişnuit să dea interviuri pentru toate ştirile cu violuri, bătăi şi obiecte introduse în diverse găuri, Nicolae Bacalbaşa trăieşte o adevărată frustrare legată de absenţa de pe ecrane la ştirile sângeroase. Senzaţionala ştire cu Sorinel Virginel i-a pus capac.

"Nu înţeleg de ce nu m-au contactat şi pe mine să spun ceva frumos despre Sorinel Virginel. Se ştie că mă dau în lături... scuze... că nu mă dau în lături de la astfel de evenimente deosebite. Aveam nişte declaraţii super", s-a plâns Bacalbaşa unor apropiaţi.

Evenimentul declanşat de Virginel i-a adus aminte preşedintelui CJ de vremurile de altădată. "Frumos mai era. Venea jurnaliştii la mine şi îmi povesteau ce au găsit prin spital. Îmi lua un minut să compun o declaraţie adevărată. Şi acum îmi amintesc cu drag de ăla care şi-a băgat sticla de pepsi ştiţi voi unde... Tare simpatic mai eram... Astăzi la Spitalul de Urgenţă s-a prezentat un tânăr care a confundat ieşirea cu intrarea... hă, hă, hă... Ce vremuri...", şi-a amintit preşedintele Bacalbaşa.

De altfel, potrivit unor informaţii neconfirmate încă, Bacalbaşa ar fi cerut o jumătate de normă la Judeţean, doar ca să mai dea declaraţii haioase ca odinioară. Cererea este deocamdată analizată de conducerea spitalului.

Are caracter - Busu sare în ajutorul gălăţenilor care îngheaţă în case

Prezentatorul rubricii meteo de la Pro TV, Busu, dovedeşte că e, într-adevăr, un mare om. Auzind că Galaţiul are probleme cu încălzirea, Busu s-a gândit să pună şi el puţin umărul la bunăstarea oamenilor. "Pe mine nu mă costă nimic. Că oricum bag gradele din top. Le dau frig, ploi, zăpezi, căldură, caniculă, furtuni de nisip după cum mă taie capul. Aşa că m-am gândit să sprijin sistemul de termoficare din Galaţi cu o prognoză de 68 de grade. Pe mine oricum mă doare la bască", a declarat Busu.

Autorităţile locale deja s-au grăbit să îi mulţumească lui Busu pentru sprijin. "Noi, aici, nu prea avem ce face. Nu avem soluţii, aşa că singura variantă era un ajutor din exterior. Am încercat la NASA să vedem dacă anul acesta se mai ţine sau nu încălzirea globală şi am primit un răspuns evaziv. Aşa că doar Busu ne mai putea scoate din ţurţuri. Îi mulţumim pe această cale", a declarat Cristian Istrate, director Apaterm.

Singura grijă pe care o au autorităţile locale este legată de munţii de zăpadă de pe platforma de la Stadionul "Dunărea". "68 de grade e destul de mult. Rezolvă problema încălzirii la Galaţi, dar mi-e să nu dăm în altceva. Dacă se topeşte brusc zăpada de acolo... e jale, ne aşteaptă inundaţii catastrofale. Deci eu zic să vorbim cu Busu să aibă grijă şi la inundaţii în zilele următoare", a declarat un consilier local.

Marius Stan, un edil adevărat: "Din martie, va fi căldură peste tot"

Contestat de multe voci, primarul Marius Stan dovedeşte că e un gospodar adevărat. După ce Galaţiul s-a confruntat în această iarnă cu o criză a termoficării, iată că problema e pe cale să fie rezolvată, fie şi în ceasul al doisprezecelea. "Graţie implicării personale a primarului Marius Stan, în Galaţi va fi căldură. Nu vă putem spune cu exactitate data de la care Galaţiul se va dezmorţi, dar sigur undeva pe finalul lunii martie nu vom mai avea probleme cu frigul. Va fi chiar din ce în ce mai cald. Pentru că programele Primăriei produc efecte gradual, am decis ca parametrii căldurii să crească pe măsură ce înaintăm în an. De exemplu, în aprilie vom avea în tot oraşul temperaturi medii de 22 de grade. Nu ne vom opri însă aici. Estimăm că în lunile iulie şi august temperaturile vor creşte atât de mult încât gălăţenii o să se roage de noi s-o lăsăm mai moale. Am putea ajunge în unele zile chiar şi la 40 de grade. Să se mai plângă atunci cineva că nu e căldură în oraş", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Vine sfârşitul lunii!

Alertă ecologică - Bacalbaşa a mai lansat o carte

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, dovedeşte din nou că nu are pic de respect pentru păduri. Astfel, deşi ar fi trebuit să fie mai tot timpul ocupat cu funcţia pe care gălăţenii i-au încredinţat-o, Bacalbaşa tot a mai găsit răgaz să contribuie la tăierea pădurilor şi a mai scris o carte. "Din fericire, pentru tot tirajul scos de Bacalbaşa nu s-au tăiat decât doi copaci. Nu este un dezastru ecologic, dar suntem în alertă. La cât se ocupă domnul Bacalbaşa de judeţ, sigur mai are timp să scrie vreo cinci cărţi până la finalul mandatului. De asta ne temem cel mai mult", a declarat un activist de mediu, sub protecţia anonimatului.

Bacalbaşa a reacţionat imediat. "Nu înţeleg de ce atâta îngrijorare. Oricum, după ce lansez cartea, aproape tot tirajul ajunge înapoi la maculatură, ca să se facă alte cărţi. Practic, nimic nu se pierde, totul se transformă", a comentat Bacalbaşa.

Raftul Demisiei

Soluţii pentru consolidarea întregului oraş: "Să-i dăm lui Pâslaru o locuinţă pe fiecare stradă"

Consiliul Local Galaţi a descoperit care este cea mai eficientă metodă de a găsi fonduri pentru consolidarea versanţilor periculoşi din oraş. Astfel, după ce s-au alocal aproape 1,5 milioane de lei pentru consolidarea unei porţiuni din apropierea vilei lui Florin Pâslaru, un consilier a descoperit soluţia salvatoare.

"Dacă domnul Pâslaru ar avea câte o locuinţă pe fiecare stradă din Galaţi, sigur s-ar găsi bani să se consolideze tot oraşul. Eu zic să facem un efort, să îi dăm aceste locuinţe sociale lui Florin şi ne-am scos. În cîteva luni, face Pâslaru suficiente presiuni încât să se consolideze întregul Galaţi. Banii nu par a fi o problemă când e vorba despre siguranţa domnului deputat", a spus un consiler local.

Casă cu adevărat de Piatră

Conducerea Transurb caută un delincvent - "Bănuim că cineva îşi cumpără bilet"

Conducerea Transurb este, de câteva săptămâni pe urmele unui gălăţean suspectat că încalcă tradiţiile locale şi îşi compostează biletul. Instituţia a trimis în teren zeci de echipe, care au datoria să-l identifice pe individul răzvrătit.

"Ni s-a adus la cunoştinţă că ar exista un individ certat cu morala locului, care nu numai că îşi cumpără bilet, dar mai şi compostează de fiecare dată când urcă în autobuzele noastre. Nu ştim ce să facem. Deocamdată, îl căutăm. Vom vedea apoi ce sancţiuni vom aplica", a declarat şefa Transurb, Genica Totolici.

Potrivit unor surse, şefii societăţii au avut primele suspiciuni în urmă cu aproximativ două luni, când o serie de vânzători de la gheretele Transurb raportau vânzarea unui bilet sau chiar două pe zi. "Iniţial, am crezut că e vorba despre o greşeală şi nu am luat în seamă informaţiile. Am bănuit că este vorba despre incidente izolate sau poate despre oameni din alte oraşe. Apoi, când am realizat că istoria se repetă zilnic, am decis să luăm măsuri", a mai spus Genica Totolici.

Transport în Comună

Adevăr sau legendă? Un cudălbean ar fi stat treaz o săptămână

De fiecare dată când se întâlnesc la băutoare, bătrânii din Cudalbi povestesc legenda unui localnic, despre care se spune că ar fi stat treaz nu mai puţin de o săptămână. Oamenii vorbesc cu admiraţie despre aceste personaj de basm, însă nimeni nu a putut furniza vreodată date concrete despre el. "Cică în sat a fost odată, în vremuri imemoriale, un sătean care a rezistat şapte zile şi şapte nopţi fără băutură. Omul era pur şi simplu confuz de atâta trezie. În cele din urmă, cudălbeanul din legendă s-ar fi sinucis", povesteşte Nicu Păhărel, cudălbean.

Specialiştii cred că, de fapt, acest cudălbean nu ar fi existat sau că adevărul a fost puţin modificat. "Există mai multe explicaţii. Cea mai plauzibilă ar fi că respectivul personaj ar fi fost extrem de rezistent la băutură. Sunt unii oameni care pur şi simplu rezistă oricât de mult ar bea. E posibil să fie cazul acestui personaj de legendă. Oricum, în Cudalbi, de la atâta antrenament, oamenii au devenit foarte rezistenţi la virusul alcoolic", a declarat etnologul cudălbean Mirel Rapiţă.

Stare de Trezie


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3356 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.