Cum s-a ratat şansa REZOLVĂRII PROBLEMEI CĂLDURII Galaţiului/ Subteranele unei decizii bizare a CL

Cum s-a ratat şansa REZOLVĂRII PROBLEMEI CĂLDURII Galaţiului/ Subteranele unei decizii bizare a CL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În octombrie 2013, o firmă de consultanţă a propus Consiliului Local - gratis! - o soluţie pentru reorganizarea sistemului de furnizare a căldurii şi apei calde * Surprinzător, aleşii au refuzat să ia în considerare documentul, deşi în el se regăseau câteva măsuri tehnice şi economice foarte interesante


Problemele grave cu care confruntă Galaţiul în prezent în ceea ce priveşte furnizarea căldurii şi a apei calde ar fi putut fi evitate. În octombrie 2013, când lucrurile încă nu o luaseră razna, o importantă firmă de consultanţă din România - Xlaed Consult SRL - propunea Consiliului Local Galaţi o soluţie completă pentru reorganizarea sistemului de termie. Autorii raportului, prezentat aleşilor gălăţeni în şedinţa din 24 octombrie 2013, evaluau situaţia din oraş, identificau toate posibilele soluţii, făceau o recomandare concretă şi - culmea! - se arătau dispuşi inclusiv să furnizeze soluţii de finanţare a investiţiei. Pare ideal, nu?

Entuziasm şi gargară

Firma Xlaed Consult a ajuns să analizeze sistemul de căldură al oraşului la rugămintea Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi. "Sunt membri ai patronatului nostru şi, după ce le-am spus că sistemul de termie are probleme grave, s-au oferit să facă, gratuit, o evaluare a situaţiei şi o identificare de soluţii. Totul s-a concretizat într-un raport pe care l-am prezentat  Consiliului Local şi primarului în anul 2013", ne-a spus Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi.

În amintita şedinţă de CL (potrivit procesului-verbal încheiat) s-a discutat destul de mult în ceea ce priveşte evaluarea şi propunerile făcute de Xlaed Consult (care a transmis raportul, pe CD, tuturor aleşilor). Analiza a fost cumva la concurenţă cu o strategie de termoficare a Galaţiului, care deja fusese făcută (în urma unui contract atribuit fără licitaţie) de o firmă din Bucureşti (Chimenerg Invest SRL) şi care costase bugetul local 60.000 de lei. Suprinzător, însă, totul a rămas în coadă de peşte. Ambele propuneri au fost scoase de pe ordinea de zi şi s-a trecut la următorul punct, respectiv finanţarea de către Primărie a unei cărţi despre "Campania armatei române în Bulgaria - 1913". Proiect care a fost adoptat în unanimitate căci - nu-i aşa? - era mult mai important decât căldura oraşului. Totul pare din Caragiale, nu-i aşa?

Jenant este că, în ciuda faptului că aleşii promiteau (se poate vedea consultând procesul-verbal al şedinţei din 24 octombrie 2013) că vor reveni asupra propunerile de reformare a sistemului de termie, acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Nimeni nu a mai dat vreodată vreun semn că e interesat să meargă mai departe. Nu am primit nici măcar un răspuns formal la strategia propusă prin raportul Xlaed Consult. S-a continuat cu nebunia de la Apaterm, deşi era clar că se ajunge la faliment”, spune Marian Filimon.

De ce Consiliul Local şi Primăria nu au făcut nimic pentru a continua ideile transmise de consultanţii de la Xlaed? Este greu de spus... Cert este că, ulterior, municipalitatea a comandat şi a plătit un nou raport, fix pe aceeaşi temă. Contractul a fost încheiat, în septembrie 2014, cu firma ATH Energ SRL Bucureşti, iar concluziile au fost date publlicităţii în ianuarie 2015, sub forma a două rapoarte, denumite "Strategia de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi" şi "Studiul de soluţie optimă de alimentare cu energie termică a Municipiului Galaţi".  Documentele sunt nişte analize interesante însă, stupefiant, nu vin cu nicio soluţie concretă în afara aceleia că ne-ar trebui vreo 125 de milioane de euro ca să refacem complet sistemul de distribuţie termică din oraş. Însă asta o ştiam şi noi, profanii, încă din 2006 (când s-a făcut o primă evaluare în chestiune), deci nu era nevoie de un nou studiu.

Ce propunea firma de consultanţă

Întorcându-ne la raportul înaintat de Xlaed Consult în 2013, se cuvine să amintim aici câteva dintre concluziile documentului (pe care îl prezentăm integral în varianta on-line a ziarului).

După ce identifică toate posibilele soluţii, experţii concluzionează că sistemul actual, pe traseul CET - conducte magistrale - Apaterm - puncte termice - sistem secundar de distribuire, nu mai poate funcţiona eficient. Motivul? Pierderi masive de energie şi costuri uriaşe pentru refacere. Ca urmare, se transmite aleşilor locali că soluţia cea mai bună ar fi montarea de centrale termice de zonă, care să asigure furnizarea agentului termic pe structura actualelor puncte termice. Mai mult decât atât, se recomandă achiziţia de instalaţii cu cogenerare, în  sensul că aburul să fie folosit nu doar pentru încălzirea locuinţelor clienţilor arondaţi, ci şi pentru producţia de energie electrică. Iar aceasta din urmă să fie folosită pentru iluminatul public şi chiar vândută în sistemul energetic naţional.

Nu intrăm în detalii tehnice complicate, însă este de ţinut minte că, potrivit documentului furnizat de cei de la Xlaed Consult, o astfel de centrală de zonă ar acoperi consumul de agent termic al câtorva mii de locuinţe, iar preţul de cost al gigacaloriei ar fi cu 32 la sută mai mic decât în cazul gigacaloriei produse de Electrocentrale. Asta fără a vorbi despre producţia complementară de energie electrică şi de reducerea dramatică a pierderilor din sistem. Mai mult, era estimat şi faptul că punerea în funcţiune pentru o astfel de centrală ar costa circa 2,7 milioane de euro, iar amortizarea investiţiei s-ar face în doar 1,64 ani (în baza profiturile aduse prin cogenerare şi a vânzării agentului termic la preţul actual al pieţei). Însă totul se rezumă la simple vorbe-n vânt, câtă vreme aleşii n-au făcut nimic pentru a duce lucrurile mai departe. Din păcate...      

Raportul poate fi consultat, în format PDF, făcând CLICK AICI.

Citit 5787 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 16:48

41 comentarii

 • postat de Robert Popescu
  Duminică, 01 Martie 2015 21:16
  5.13.249.***
  asa zis "antipsd", bag seama ca te roade rau pizma si ti s-a aprins beculetul rosu de overdrive din moment ce te-ai apucat sa postezi si de pe telefon.
  Ramai in lumea ta, a celor care stiu doar sa jigneasca, sa arunce cu mizerii si sa o faca pe desteptii nedemonstrand altceva decat frustrarea lor care nu le da pace.
  Sa fii iubit si sa astepti momentul cand eu voi sustine psdul si pe cine mai vrei tu.

  Postez aici doar din singurul considerent ca tot ceea ce se intampla cu noi, cetatenii acestui oras, sa nu fie politizat. Sa nu fim folositi ca masa de manevra, asa cum s-a intamplat pana acum. Atata tot.

  PMP-ul tocmai a facut un miting, bine, a fost un fiasco.
  PNL-ul, adica PDL-ul cu alta blana, si-a anuntat, ca o fata mare si preacurata, o conferinta unde sa se gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor din oras, ca si cum ei acum au aparut pe lume si tot ceea ce s-a intamplat pana in prezent nu s-a facut si cu concursul lor.
  Urmeaza probabil psd-ul si ai lor si tot asa...
  Iar noi sa stam si sa tipam ca suntem antipsd, antipnl, antimaca, antic.a.ca. dar sa totusi sa ne lasam manipulati in continuare.

  Cu caldura, cu Apatermul, sa se afle adevarul iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere, indiferent cum ii cheama, cine sunt si din ce partid fac parte.
  In functie de ce se constata, sa se caute solutii astfel incat pe viitor, sa nu mai fie probleme.

  Daca ne limitam la a fi doar mitocani precum colegul isteric pe care l-am citat mai sus. Nu ajungem nicaieri decat sa ne incaieram intre noi ca fraierii.
  3
  8
  Raportează
 • postat de antipsd- pt robert prostescu
  Duminică, 01 Martie 2015 21:04
  109.166.133.***
  Si apropo nu ti am atacat cu nimic familia. N a fost direct ci faza ocolita. Vezi cu cine esti facut, sa nu fii facut din mana. Asa ca las o la doar atat.nu ma intereseaza din ce mare creatie provii.
  9
  2
  Raportează
 • postat de antipsd- pt robert prostescu
  Duminică, 01 Martie 2015 20:58
  109.166.133.***
  Am impresia ca te iubesti cu marius stan. Tu esti antipsd??? Votant de cap de minge!!! Pai din ce alianta a facut parte??? Plagiatorul+ repetentul??? Am fost, ca tara, la un pas de rusinea Europei, a intregii lumi cu un presedinte repetent si un prim ministru plagiator, mitoman si penal. Cumva cap de minge e de la liberali, democrati cumva? Nu, e de la unpr, un partid format 99% din je guri psdiste. Noroc ca a fost retras in a mia linie repetentul si nu a trebuit sa candideze. Problemele de natura medicala pote ti apartin, de te crezi acum un mare antipsd acum. Un adevarat Gavroche al luptei impotriva criminalilor psd isti. Hai ca esti comic stimabile sclav. Tu incepi sa ai nopti nedormite, sa transpiri, sa ti creasca adrenalina cand te gandesti ca vine anul 2016, e atat de aproapeeeeee....... Si te asteapta 2 portii de mici si bere moaca. Nu tresari, nu se dau 2 portii deodata. Sunt 2 randuri de alegeri. Nu sunt fan evaziune fiscala, sunt fan al locurilor de munca. Evaziune fiscala fac si marii retail, marile companii. Pentru evaziune fiscala sa si mute fizicul cei de la finante sa faca controale. Spui de altul ca e fan evaziune, dar tot tu spui ca ai avut magazinas. Tu mergeai 100% corect??? Hai comicule ce esti..... Sau ai inteles situatia ca esti un (...):::)))
  8
  3
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Duminică, 01 Martie 2015 17:57
  5.13.249.***
  antipsd, esti sub orice critica si meriti cenzurat, banat sa nu mai poti posta pe acest site.
  Din pacate ne jignesti pe noi, cei care chiar suntem antipsd, in felul asta luandu-ne din valoare.
  Stii cifra exacta a "magazinaselor" fan evaziune fiscala de cartier? Si eu am avut un asemenea magazin in Tiglina si da, am inteles ca trebuia desfiintat si mi-am asumat lucrul asta.
  Da, mai sunt si altele care trebuie desfiintate dar acele magazine au fost construite aiurea, inclusiv al meu, ca asa erau timpurile atunci, acum, e altceva.

  In mod evident problema ta e una de natura medicala, nicidecum sociala, politica, de strategie urbana. As putea face pariu ca esti fiul nelegitim al lui bacalbasa ca numai ala e capabil de asemenea exprimari suburbane.
  In toate afirmatiile tale ai atacat o singura persoana, cea a lui marius stan. Niciodata nu ai spus ceva antipsd. Deci incerci sa pacalesti lumea.
  5
  13
  Raportează
 • postat de antipsd- pt robert prostescu
  Duminică, 01 Martie 2015 17:30
  109.166.133.***
  (...) Prin ce metoda a crescut somajul in Galati datorita lui cap de minge??? Prin desfiintarea a catorva mii de magazinase de cartier. Le a distrus pe cele din cartier sub pretextul infrumusetarii orasului, dar a lasat casa alba din parcul Eminescu, a lasat consignatiile din lateralul modernului etc. Da (...), primarul tre' sa creeze climatul pt a veni investitorii. Prin astfel de actiuni creezi locuri de munca, ca primar. Dar tu esti prea (...) sa intelegi lucruri simple, elementare.Tu, fara o gandire libera, crezi tot ce ti latra cap de minge. Cand am spus de locuri de munca nu m am referit sa construiasca cap de minge fabrici si uzine.
  6
  6
  Raportează
 • postat de termistul
  Duminică, 01 Martie 2015 11:49
  5.13.166.***
  ce tot o dau unii cu poluarea produsa de centralele de apartament; cumva viitoarele centrale de cartier sau CET-ul functioneaza pe hidrogen sau sunt nucleare; o centrala de apartament prin randamentul care il are si prin lipsa pierderilor pe distributie genereaza mult mai putine emisii per gigacalorie decit cea produsa decit CET-ul
  1
  3
  Raportează
 • postat de Drugu
  Duminică, 01 Martie 2015 09:38
  94.176.183.***
  Prin unificarea CET cu Apaterm a luat fiinta o noua societate CUCU- sa . Se stie cate limbi are cucul ? Cate i se da .
  1
  4
  Raportează
 • postat de Roman
  Duminică, 01 Martie 2015 08:56
  86.124.204.***
  Numai capete luminate ..o aberatie cu tot ce se scrie pe aici .toti vor o bucatica de ciolan..luati exemplu cartierului CANTEMIR de la noi din oras si intrebati cat platesc gazul ..si intretinerea problema la noi in oras e una singura ...si cea mai importanta ..lumea nu vrea sa si plateasca ce consuma restul e vrajeala...APATERM INCASEAZA si de restul ii doare in cot,, sa moara si capra vecinului,,ei platesc apa rece curentul.pe casa scari ..salariile lor si la urma ce ramane da si la prostii de pe urma carora isi iau salariile cam 20 la suta pe luna (Electrocentrale)..intrebati la Asociatiile de proprietari daca nu e asa...ia matale domn PRIMAR schimba strategia ...PRIMA DATA platit agentul termic ..si vezi matale cand nu mai sunt bani ...cum ..le taie apa rece curentul pe casa scarii..gazele..si intra omul in normalitate,...dar cine sa va invete ,..doar ai consilieri buni...dar nu va taiati voi craca de sub picior (PRIMARIA) fiindca sugeti si voi de acolo..ba o spaga de ..pe ici colea..deh sunteti ..FRUNTEA ORASULUI.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Costica
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 22:30
  83.177.181.***
  Sunt orase in tara care de 10-15 ani au desfiintat sistemul centralizat si au centrale de bloc si apartament. In Bucuresti Florin Craciunoiu acum 20 de ani ne spunea ce diferenta imensa este intre blocul mamei cu cetrala proprie si al sau , centralizat. Toti (...) politici au supt prin Apaterm si ce a mai fost si cum acolo ei faceau numirile, au avut grija sa tina galatenii sclavi la sistemul lor nefuncțional. Pe ce pariem ca acesti (...) de " reprezentanti" au centrale proprii si nu stau in frig?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 22:05
  5.13.249.***
  Mai nea "anti - psd", esti prost ca noaptea.
  Si te rog eu, nu mai scrie ca esti antipsd ca noi suntem antipsd, nu tu, fanfaronule.

  In general, oameni buni, se pot monta centrale nu stiu de care, se poate face orice.
  Problema e in fiecare scara de bloc, cu rau platnicii.
  A, eventual o sa fie putin mai ieftin daca se modernizeaza totul dar aia care-s obisnuiti cu mocangeala, tot nu vor plati.
  Aia nu platesc in general intretinerea, nu doar caldura. Aia nu platesc nici la reparatii in bloc, nu platesc nimic de felul lor.
  Asa ca revenim la problema de mentalitate a oamenilor din acest oras.

  M-am saturat sa vad tot felul de prosti care sufera de scenarita si ba unul e sclav al lui cap de minge, un stereotip retard de-acuma... deh, lipsa de creatie in creierul lor.
  Si o sa-ti explic de ce esti prost "antipsd".
  Ce treaba are somajul cu primarul? Numai niste retarzi pot cere primarului sa creeze locuri de munca.
  Ma nebunule, suntem in capitalism. Ce treaba are primaria cu privatii?!?
  Aaa, ca trebuie sa creeze infrastructura, conditii optime pentru dezvoltarea de afaceri, asta e altceva dar nu primarul aduce firme in Galati sau face firme in Galati ca asa, ca fapt divers, primaria se ocupa cu alte probleme dar... ce sa ceri oamenilor cu mentalitati deviante?
  Faptul ca s-au deschis atatea supermarketuri, mall, etc, s-au creat locuri de munca dar din pacate, sunt doar prestari servicii, comert si nu productie.
  In fine, am mai zis eu, problema e complexa si are multe aspecte iar "desteptii" ca alde "antipsd" stiu doar sa arunce cu laturi si sa spuna doar prostii invartindu-se in jurul cozii si ratand problema principala.
  Si ca tot ai zis ca sunt sclavul lui stan, iti doresc sa ai parte in viata doar cati bani iau eu de la stan ;) adica nimic, sa-ti ajunga...
  6
  6
  Raportează
 • postat de rtyu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 22:03
  79.116.117.***
  Se incarca foarte greu acest site..faceti Ceva...
  0
  6
  Raportează
 • postat de John
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 20:56
  5.12.167.***
  Centralele de bloc sau de zona (prin cogenerare sau nu) sunt mult mai eficiente si fata de centralele de apartament si fata de sistemul centralizat. Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament cu 2 camere dintr-un bloc cu 10 etaje si avem centrala de bloc. In aceasta iarna, am platit la caldura si apa calda 156 lei in luna decembrie si 134 lei in luna ianuarie si vreau sa spun ca am avut 21...22 de grade in casa chiar si in zilele alea cu temperaturi de -12 grade. Normal ca daca vrei sa stai cu 25..27 de grade in casa (ca vara) platesti mai mult, fiecare dupa buget. Centrala de bloc mentionata este complet automatizata si verificata de cateva ori pe saptamana de o firma specializata cu care asociatia are contract. Toate tevile de agent termic si apa din bloc au fost inlocuite (sunt din PPR) cu un an inainte de montarea centralei.

  In concluzie, daca in Galati (parintii mei sunt din Galati) se va face ceva de genul cum am vazut in articol, nu poate sa fie decat mult mai bine. In privinta celor de la Electrocentrale sa nu uite cum ani de zile au luat cate 3 ..4 prime pe an si tot felul de alte venituri substantiale, in perioada cand apartineau de RENEL, CONEL, etc fara ca sa aduca nici o inovatie sau profit firmei in care lucrau. Ani de zile angajatii Electrocentrale s-au multumit sa intretina la limita de supravietuire un colos construit cu tehnologie din anii 70...80 si sa munceasca in liniste, fara sa deranjeze conducerea cu vreo propunere de inovatie, retehnologizare, etc, atat timp cat isi luau salarii si prime cu mult peste media nationala (mentalitatea de muncitor la stat....timpul trece leafa merge....noi ne facem ca muncim). Cand colosul a inceput sa produca pierderi au crescut frumusel preturile si tot asa pina la situatia din ziua de azi. Nu s-au gandit niciodata ca va veni vremea cand nimeni nu va mai putea plati nesimtirea de a cresyte continuu preturile fara sa intervii deloc asupra propriei tehnologii. E dureros ca astazi sunt in pragul insolventei si ca multi angajati ( unii poate nu au nici o vina si imi cer scuze pentru ei) dar.......daca te gandesti la ce nu au facut in trecut....isi cam merita prezentul.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Sistemul de termie......
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 19:41
  89.137.221.***
  In locul a fel de fel de firme de consultanta , au fost solicitati profesorii de la Facultatea de Masini Termice , eventual sa li se dea o tema de cercetare pe aceasta problema ??
  "Jenant este că, în ciuda faptului că aleşii promiteau (se poate vedea consultând procesul-verbal al şedinţei din 24 octombrie 2013) că vor reveni asupra propunerile de reformare a sistemului de termie, acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Nimeni nu a mai dat vreodată vreun semn că e interesat să meargă mai departe" . Sa intelegem ca Electrocentrale face presiuni la Consiliul Local , impotriva centralelor de cartier , ca sa nu isi piarda obiectul muncii ??
  0
  5
  Raportează
 • postat de matei
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 19:38
  92.85.142.***
  Sistemul de incalzire actual este imbatranit si extrem de deteriorat: ceea ce a fost surprins in fotografie nu este nicidecum un caz singular: conductele magistrale (si nu numai) sunt ciuruite in procent de peste 80%, de aici si pierderile imense despre care se tot vorbeste.
  Acest sistem trebuie abandonat, modernizarea lui este enorm de scumpa iar costurile nu pot fi suportate nici de stat, nici de populatie.
  Trebuie gandita solutia cu centrale de cartier, la care sa fie arondat un numar de blocuri. Centralele de apartament sunt deja foarte multe, poluarea e mare, gradul de periculozitate este si el pe masura.
  Daca se demonteaza si se valorifica atatia "amar" de km de conducte magistrale (inainte de a acidenta oamenii prin oparire cu agentul termic pe care il pierde), se poate finanta o parte din aceste centrale de cartier.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Costica
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 19:29
  83.177.181.***
  Cumnata mea a murit si este ingropata azi din cauza unei raceli. Din cauza voastra nemernicilor care luati 500 de lei pe luna pentru caldura inexistenta, traia cu 13 grade in apartament. V-as strange de gat cu placere, nemernicilor!
  Pe voi toti care de 25 de ani traiti pe seama jupuirii celorlalti , politic si economic. Sistemul creat de voi este unul care ucide, la propriu si figurat...
  2
  7
  Raportează
 • postat de Pentru Marius Popa....am scris cam mult și cu greșeli, dar dă și luptă !!!
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 18:45
  178.138.63.***
  Azi România produce energie electrică în surplus prin distrugerea și dispariția industriei comuniste ce avea nevoie de energie electrică pentru a acoperi ,,marea industrializare'' din timpul lui Ceaușescu, azi România producând mai mult decât consumă și exportă și tot mai producem energie electrică în gol pentru că nu se consumă....poate tragem un cablu subacvatic pentru a da surplusul de energie electrică ce se risipește, dar mai este până atunci. Acum eficiența produceri electrice ține mai mult de prețul combustibilului consumat. Prima prin eficiență în producerea curentului electric este prin Hidrocentrale, apoi centrale nucleare de la Cernavodă, apoi pe cărbune, apoi pe gaz și ultima pe păcură, ca la Constanța. Electrocentrale azi este profitabilă pentru că primește gaz casnic subvenționat și UE forțează să se retragă subvenția și să intre pe gaz industrial, cel casnic trebuind să fie folosit numai de populație. Aici este șpilul, din preț, gazul intern fiind 150 $ la mia de metrii cubi livrat la acest preț ân Austria, gazul în Austria fiind mai ieftin decât cel din România deoarece extragerea și exploatarea gazului românesc fiind făcut de firma majoritar austriacă OMV-Petrom(dată de Năstase ca și CSG pe degeaba), apoi vine gazul din Rusia cu preț de 500$/mia metrii cubi ce trebuie să fie gaz industrial ce trebuie să alimenteze Electrocentrale, dar azi nu fiind gaz casnic. Și ultima este gazul casnic ce este un amestec de gaz, gaz intern și gaz rusesc cu preț de mediu de 250$/mia metri cubi(_150$ intern și 500$ rusesc la mia de metrii cubi).....de facto nu se amestecă gazul rusesc cu gaz românesc, ci o fac din ''financiar'' Deci Electrocentrale ce aparține Guvernului și se găsește în insolvență și nu a intrat în faliment, este că are combustibil gaz casnic cu 250$/mia metri cubi gaz și o ducem și noi în spate să-i acoperim pierderile prin CET, dar va intra în faliment când va trece la gaz industrial obligat de UE cu 500$/mia metri cubi de gaz conform legii concurenței, toți la fel, fără ajutor de la stat în domeniul economic și industrial.
  0
  2
  Raportează
 • postat de antipsd-pt @antipsd
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 18:34
  5.13.209.***
  Vezi cum esti tu fanfaronul care se face de rusine pe net ca vorbeste tampenii??? N-ai ghicit cu locul de munca. Ai vrea un indiciu cu locul meu de munca? La cat de prost esti, tu- ti doresti sa se inchida orice fabrica sau uzina din Galati. CET-ul in situatia actuala se va inchide, iar eu voi avea de unde sa-mi platesc in continuare gazul consumat. Dar cei care nu vor avea bani de centrale ce vor face???Aaaaaa stai, am uitat.Tu vrei sa se inchida CET-ul:::)))Cred ca te imbeti ca porcu' si cand mai auzi ca-n combinat s-a mai taiat cate ceva. Latri prin comentarii de lipsa locurilor de munca, dar pe de alta parte vrei sa se inchida tot. Nu-i o solutie sa se inchida ceva, solutia e ca lumea sa iasa in strada sa se opreasca furturile, sa se construiasca ceva in tara asta, sa avem locuri de munca bine platite. Dar tu prostovan cum esti, iubitor de peturi cu multe grade, cum explici situatia:sa se dea domnule chiar daca nu ai bani sa platesti. Ia-l acasa si gata.
  7
  2
  Raportează
 • postat de Pierderi de căldură ar fi infinit mai reduse dacă s-ar monta centrale termice în uscătoarele de rufe la fiecare scară, chiar centrale termice cu cogenerare.
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 18:07
  178.138.63.***
  Nu știu de ce nu vor să monteze centrale termice de scară în spațiile uscătoarelor de rufe de pe scară, chiar și prin cogenerare. Pierderile de căldură ar fi infinit mai mici Am văzut în cartierele muncitorești din 1966 construite de italieni. Centralele termice de scară au dimensiuni mici și un boiler pe post de rezervor de apă caldă, pompe de moco dimensiuni și un vas butelie de compensare pentru calorifere. Pierderile de apă și căldură nu sunt deloc prin distanța scurtă focar de încălzire și apartamente.
  0
  3
  Raportează
 • postat de MARIUS POPA
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 18:00
  5.13.161.***
  NU inteleg sub nici un fel faptul ca CET Galati in primul si in primul rand produce energie electrica in sistemul nationalsi totusi de ce nu este profitabila. Deci din cate stiu nu este o centrala de termoficare care produce numai agent termic folosit la incalzirea orasului in anotimpul rece. Noi care folosim agentul termic care este produs pentru producerea energiei electrice de ce sa ne uitam la planurile si propunerile altora care ne sfatuiesc sa facem microcentrale. De ce sa facem microcentrale cand avem o macrocentrala. Care de ce nu este eficienta? Poate cineva sa raspunda la aceasta intrebare. Oare nu cei care au fost alesi sa ne asigure bunastarea sunt ineficienti si dau vina doar pe CET.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @antipsd
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 15:26
  66.249.81.***
  Fanfaronule: Ai impresia ca dacă lucrezi la CET le știi pe toate! După tine, toată lumea e proasta, numai tu ești deștept și te încălzești la centrala termica de apartament. Oricum, CET- ul se va închide și atunci să te văd din ce plătesti gazul.
  2
  11
  Raportează
 • postat de Contabil
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 15:11
  5.13.182.***
  Raportul Xlaed nu-i bun! Si nu-i bun pentru ca s-a dat GRATIS! Daca un raport costa zero lei, COMISIONUL este tot de zero lei. Cui din Primărie îi convine o astfel de prostie? Uite, la consultanta cu TUNELUL se platesc 5 milioane de euro. Înmultit cu 10 la suta, rezulta vreo 500.000 de para pentru gura cui trebuie...
  Rusine, băăă!
  0
  6
  Raportează
 • postat de antipsd -pt IP: 178.138.63.96
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 14:55
  5.13.209.***
  La ce pierderi de temperatura dai acolo ma gandesc sa nu se intoarca apa inghetata la CET:::))) Ai auzit tu cate ceva dar vorbesti doar sa te afli in treaba. Din sursa sigura , la instalatia aia ruseasca veche de 30-40 de ani, iarna se ajunge la o eficienta de 75%. Mare parte din "pierderea aia de temperatura" pe care-o dai acolo e datorita consumului. Dar ce poti sa ceri la un "maestru in cogenerare".
  13
  3
  Raportează
 • postat de antipsd-pt robert popescu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 14:43
  5.13.209.***
  Esti doar un sclav de-a lui cap de minge.Sub mandatul lui cap de minge s-au ratat 2 mari investitii, sub manadatul lui a crescut somajul si saracia la cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, sub mandatul sau CET-ul ratat sansa de a fi salvat prin preluarea de catre Romgaz.Cap de minge s-a bagat in seama ca nu mai cumpara energie termica de la CET si astfel Romgazul a blocat preluarea.El cica face motoare termice. A facut vreun motoras???Nu. Prin ratarea preluarii de catre Romgaz s-a ratat functionarea cu gaze ieftine, s-au ratat modernizari la CET care sa reduca si pierderile. Cu alte cuvinte datorita lui cap de minge o sa mai avem 400 someri de la CET si inca vreo 700 de la Apaterm.Asa ca daca esti tampit, poti ramane tampit pana la moarte. E treaba ta. Dar te rog, nu-ti mai semnaliza prostia pe net.
  13
  7
  Raportează
 • postat de coco
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 14:42
  5.13.158.***
  Cam asa ceva ne trebuie noua Galatenilor...https://www.youtube.com/watch?v=4BVWCgqeOpU
  1
  3
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 13:43
  5.13.249.***
  Huh, Costele, am pretentii de la matale.
  Nu se poate sa-ti bazezi un articol pe niste tampenii.
  Te-ai evidentiat ca un om care si gandeste. Nu mai accepta orice informatie, orice ineptie, ca pe ceva concret, real.
  _________________________________________________

  Numai un prost, sau mai multi, pot afirma ca am ramas fara caldura din cauza unei singure persoane, indiferent cum s-ar numi acea persoana, stan, bran, piticot, tom si jerry, etc.
  Rezultatul a ceea ce se intampla astazi vine din ani, multi oameni prosti sau rau intentionati, proprietari rau-platnici, etc.

  De 20 de ani de la Revolutie, nu a iesit nimeni in strada ca s-au dat aprobari de garaje pe portbagajul masinii cu spaguta data direct la tovarasu Durbaca, idem pentru chioscuri si alte tiganii. Nimeni nu a iesit in strada pentru cei 12 ani de mandat ai lui Nicolae + Ciuma care nu au facut NIMIC bun, dar nimic.

  Acum, avem un primar care macar a avut oo sa darame chioscuri construite abuziv, garaje unde se desfasurau activitati specifice de crama si nicidecum de parcat masina, a daramat puzderia, sutele de panouri publicitare de pe Brailei, panouri care apartineau progeniturii lui Durbaca si erau ilegale.
  De 3 ani incoace s-au facut atatea magazine gen Kaufland, Lidl, Auchan, Carrefour cu mall-ul aferent. S-a refacut patinoarul care statea si ala sa se darame, s-a terminat sala sporturilor care era in constructie de enshpe ani si exemplele pot continua.
  Da, e adevarat, bazinul olimpic tot o ruina a ramas, la fel si plaja Dunarea si multe altele dar macar asta de acum, a miscat naibii ceva si e realitate, nu o poate nega nimeni.

  Asa ca, daca tot suntem tampiti, sa fim pana la capat.
  Daca atunci cand aia nu faceau nimic nu am zis nimic, e clar ca daca asta face ceva, trebuie dat jos, pai ce mama ma-sii, strica el trendul vechide 20 de ani impus de Durbaca si Niciolae + Ciumacenco?
  Baaaaaaaiiii, treziti-va ca daca nu, iar o sa avem vreo momaie drept primar.

  Eu ii reprosez sincer lui Stan ca nu a rupt pisica mai demult. Trebuia din primul an de mandat sa transeze problema apatermului si in rest sa se ocupe de oras.
  E bine daca ar rezolva si acum problema asta dar, asta e. Vad descreierati care vor sa-l dea jos ca chipurile nu le da caldura pe gratis.
  Asta e, ne meritam soarta.
  5
  10
  Raportează
 • postat de Prin montarea centralelor prin cogenerare, Apaterm își păstrează angajații, pentru întreținerea rețelei de distribuție ce este aproximativ în lungime de 500 Km, chiat unele conducte trebuind schimbate sau izolate termic pentru reducerea pierderilor.
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 12:01
  178.138.63.***
  Prin montarea în Punctele termice a centralelor termice cu cogenerare sunt mici în dimensiuni, chiar containerizate și ApaTerm nu-și pierd angajații, pentru că instalațiile de distribuție ce sunt în în de aproximativ 500 Km lungime trebuie întreținute, izolate sau chiar schimbate. Poate trebuie cazangii, dar centralele termice prin cogenerare sunt complet automatizate și sunt supravegheate printr-un dispecer ce primește datele de infirmare tehnologică prin radio relee și o echipă de intervenție remediază din mers problemele apărute...oricum, sunt în garanție.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Lus
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 11:27
  89.137.227.***
  Pai cum sa schimbe ceva alesii nostri daca Apaterm era o vaca buna de muls? Au preferat sa mearga asa cu toate ca era in defavoarea cetatenilor dar era in avantajul catorva care acum ar trebui sa dea explicatii. Si iata unde s-a ajuns, la colaps . Pentru ca atatea salarii nesimtite platite la niste oameni care practic nu faceau nimic plus incompetenta la ceilalti au dus la un faliment rusinos de pe urma caruia sufera un oras intreg. Macar in al 12-lea ceas sa se gaseasca niste solutii salvatoare, daca nu sa ni se spuna clar ca sistemul centralizat nu mai functioneaza si fiecare sa se descurce cum poate.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Стенка Разин
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 11:20
  5.13.137.***
  Nu, da chiar cred ca e jenant ...
  Daca primaria semna orice hirtie cu o firma cu un angajat sau 0 angajati, Costel Cringan marca momentul cu editoriale, anchete, analize, ban public, alea alea.
  Iar noi cascam gura, ca mirosea a smen.
  Acuma, ce face o firma cu 0 angajati e de bine, nu e nimic in neregula, uite ce idioti avem la primarie si consiliu, ca nu se uita la expertii xlaed consult, experti care nu exista.

  Zi, frate, pe sleau, ca primaria poate sa lucreze cu firme cu 0 angajati, numai cu aprobare de la ziar.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Normal că dacă se elimină pierderea CET-Electrocentrale și Galați ce are valori în jur de 15 grade celsius, funcție de temperatura atmosferică, crește rentabilitatea Centralelor Termice prin cogenerare.
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 10:54
  178.138.63.***
  Păi este logic să crească cu 30% viabilitate în încălzire dacă în locul Punctelor Termice s-ar monta Centrale Termice prin Cogenerare pentru că pierderile de transport de la CET-Elelectrocentrale sunt de 10 sau 15 sau 20 de grade celsius, funcție de temperatura exterioară, la care se mai adaugă debitul scăzut de gaze livrat de Mediaș CET-Electrocentrale, chiar în perioada geroasă, când este nevoie de cădură
  Centralele termice prin cogenerare livrează ÎN PRIMUL RÂND APĂ CALDĂ ȘI CĂLDURĂ și SECUNDAR ELECTRICITATE, funcție de consumul de apă caldă și căldură, pe când la CET-Electrocentrale ESTE INVERS, livrează electricitate în sistemul național al României cu prioritate și dacă mai rămâne, apă caldă și căldură.
  Eficiența centralelor termice prin cogenerare este între 85% și 98% pe când CET-Electrocentrale cu cazane URSS, dacă ajung la 65% eficiență și asta de noi, ele fond de prin anii '70 și chiar mai vechi, unele cazane
  Din păcate mai există o pierdere între Punctul Temic și apartamente de aproximativ 15 grade celsius, mai ales pe rețeaua de distribuție ce pot fi eliminate tehnic prin izolarea termică a țevilor de distribuție.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Стенка Разин
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 10:52
  5.13.137.***
  Am cautat pe net sa vad realizarile faimoasei Xlaed Consult.
  Au un site dar nu zic ce au facut pina acum. Vreo lucrare, vreun proiect, ma rog, un portofoliu.
  Dupa care am cautat pe mfinate si mi-am dat seama ca Xlaed nici nu aveau cum sa lucreze ceva deoarece au 0 angajati.
  Si intreb si eu: daca firma Xlaed NU are angajati cine a facut documentatia aia minunata, laudata de dl Cringan si de Dl Fitilimon?

  http://www.risco.ro/verifica-firma/xlaed-consult-cui-27799121
  2
  8
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 10:36
  5.13.249.***
  Ok, postez si aici ceea ce am scris pe hotinfo ala unde mesajul meu, de ieri inca, asteapta moderarea.
  Probabil nu convine si adevarul in general, supara.
  Cat despre Stoian care a postat mai jos si a primit doar avize negative, ii spun sa si-l ia pe cubasa la el acasa dar sa aiba grija ca mister cubasa tocmai are un dosar penal fix pentru ceea ce s-a intamplat cu apatermul, fiind marele strateg care ne-a facut sa ajungem unde suntem astazi .
  cubasa asta fiind si jurist si inginer constructor si topometrist si tot ce vrea el sa fie . dar numai ce trebuie nu.

  postez mesajul meu de dincolo si spun doar atat, din toate mesajele postate de oameni, articolele scrise de ziaristi, fiecare are o parte de adevar, de dreptate si daca s-ar sintetiza totul, chiar regasim realitatea.
  In fine, mesajul:

  Hmm, cand citesc asemenea titluri ma amuz teribil.
  Bine, mai apare cate-un “poet” din asta, un artist, un neinteles care stie el care e treaba si presupune ca e asa cum crede el.
  Fratilor, atata timp cat doar 20% din populatie si-a achitat factura la caldura, de unde vreti caldura?
  SI sa nu veniti la mine cu justificari cum ca e saracie si ca oamenii sunt chinuiti ca va scuip in ochi la propriu.
  La orice ora din zi si din noapte, strazile sunt pline ochi de masini. Multe dintre ele chiar masini scumpe.

  Daca oamenii ar fi saraci, nu ar rupe strazile pana la refuz plimbandu-si fundul singur in masina ci ar folosi mijloacele de transport in comun.
  Mall-ul, Auchan, Dedeman, sunt pline ochi cu clienti, deci cat de cat sunt bani.

  Nu exista justificare si alimentati ca prostii (ca nu pot sa spun altfel) o falsa idee cu treaba asta cu caldura.

  Da, cineva din Galati a scos circa 50.000 de oameni in strada, daca nu chiar mai multi. Acel om, este Marius Stan impreuna cu echipa Otelul. Este singurul din istoria orasului care a reusit asa ceva.
  Fara niciun dubiu nu e persoana ideala la conducerea orasului dar pe langa petardele pe care le-am avut pana acum, chiar daca sunt furios pe el, suparat pentru gropile din asfalt, suparat ca a luat bani de la investitii ca sa-i cheltuie pe confortul nesimtitilor care-si platesc din parti caldura, nu pot sa nu vad ca e cel mai mic rau dintre toate relele pe care le-am avut pana acum.

  Daca ar fi sa privesc cu maturitate situatia, as spune: Stane, vin peste tine si nu, nu te dau afara, dimpotriva, aici stai si rezolvi problema oamenilor. Nu scapi de noi.

  Nu de alta dar ce alternativa este? A venit cineva cu vreo solutie? NU, nu s-a intamplat asta si vad pana si oameni precum Viorel Ilisoi, de la care am pretentii, ca judeca lucrurile total de-ampoulea. Pacat, mare pacat ca pana si voi, cei la care speram ca au ceva minte, se plang ca niste tzatze ca s-au spalat cu apa rece si nu mai suportau jegul.
  In armata nu am avut niciodata apa calda si nu ne-am imbolnavit, nu am murit si nici nu am patit altceva si eram barbieriti, spalati, etc.
  M-am cam saturat de domnisoare de pension care deodata, peste noapte, vor sa fim mai tari ca occidentul.

  Stiti care e principala problema in Galati?
  Mentalitatea si caracterul infect al unei mari parti din locuitorii lui. Stiu ca nu va place dar asta e realitatea, nu ca spun eu asta.
  Trist, dar adevarat. Multi dintre galatenii de conjunctura, nu au ce cauta in acest oras.
  Pacat de cei care si-au platit intretinerea si nu au avut caldura si apa calda, pe restul, va detest sincer.
  5
  8
  Raportează
 • postat de hjsf@gmail.ro
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 09:56
  5.13.210.***
  este bine sa se faca teste de senilitate celor care conduc si cei dovediti senili sa paraseasca scena
  0
  6
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 09:16
  5.13.158.***
  Cred ca e ideia ce-a mai buna....In punctele termice,pot fi montate centrale de zone ,puntele termice ,canalele si tevile de distributie pana la cap de blocuri, sunt a primariei ,asta reprezinta un avantaj colosal...O sa fie foarte naspa pentru Electrocentrale ca raman pe dinafara....Idea de infiinta o alta societate ,adica Calorgal e o prostie...Eu cred ca vor sa ramana pe spate Apatermul,cu recuperarea creantelor...si sa poate vinde ori cui firme, de recuperatori creantele...MONTAREA DE CENTRALE DE ZONE>>>
  1
  14
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 09:04
  5.13.194.***
  Vrem apa calda!!!!!!
  0
  9
  Raportează
 • postat de STOIAN
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:58
  5.13.137.***
  Mai lasati consultantii astia scumpi.
  Singurul om care poate sa faca ceva bun este Domnul Director George Cubasa
  25
  1
  Raportează
 • postat de gasiti alte solutii
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:26
  5.13.152.***
  aceleasi incercari de a mani***opinia publica si de ai scoate in strada in interesul altora .solutia nu este aceasta .solutia este la alegeri sa protestam prin anularea turor voturilor.altfel schimbam ciorbele intre ele.pleaca unii si vin altii.
  5
  13
  Raportează
 • postat de SMECHERII
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:16
  5.13.165.***
  SE FOLOSESC DE OAMENII NECAJITI CA SA AJUNGA EI LA PUTERE ! ASTA ESTE SCOPUL ACESTOR MANIFESTATII ! OAMENII TREBUIE SA IASA IN STRADA ATUNCI CAND SIMT EI SI NU CAND VOR ALTII !
  5
  13
  Raportează
 • postat de ha ha ha
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:11
  5.13.233.***
  S-ar putea tura asta sa se stranga vreo 150 de oameni ,cu tot cu ziaristi .....!!!!!Asta daca se plateste mai bine ca data trecuta ,fiindca am auzit ca au fost nemultumiti....!!!! PMP vrea sa ne asigure viitorul...!!!!Ce-i mai doare de populatia acestei tari....!!!!
  6
  15
  Raportează
 • postat de ” MARTIRII REVOLUTIEI DIN GALATI”!: Jurnalistul Viorel Ilisoi – corespondenta speciala din “Stalingradul” romanesc
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:11
  5.13.154.***
  SE INTAMPLA AZI IN ROMANIA!!!

  Jurnalistul si scriitorul Viorel Ilisoi ne tine la curent cu umilintele la care sunt supusi in continuare cetatenii Galatiului, care incearca sa se mobilizeze sambata 7 martie pentru un protest local fara precedent. Iata cateva fragmente din Jurnalul galatean al lui Viorel Ilisoi din ziarul “Viata libera” sau altfel spuso corespondenta speciala din “Stalingradul” romanesc:

  “Am venit în Galați pentru câteva luni, invitat de ziarul „Viața liberă“. E abia februarie, mai am de stat cel puțin până în mai. Aș putea rezilia contractul chiar azi și să fug din iadul ăsta. Acasă, în București, mă așteaptă în balcon o centrală modernă, cu ISCIR-ul la zi. Domnul Băilă, patronul, ar înțelege.

  Dar nu, nu plec. Rămân aici, în Stalingradul românesc, în orașul asaltat de sărăcie, incompetență și corupție, ca să consemnez de pe linia frontului rece. Din ziarist, cel care trebuia să scriu despre alții, am devenit subiect. Tot ce mi se întâmplă mie li se întâmplă și altora. Aproape jumătate de oraș e debranșat de la conducte pentru neplata facturilor. Ceilalți vor rămâne și ei curând fără apă și căldură, inclusiv instituțiile, fiindcă sistemul de termoficare e falimentar, moare. Oamenii vor folosi și mai multe reșouri și radiatoare; rețeaua electrică, deja suprasolicitată, va cădea. Directorul de la „Electrica“ a declarat asta. Și atunci tot orașul cu 250.000 de locuitori, inclusiv cei cu centrale de apartament, vor rămâne în beznă și în frig, ca în ultimii ani ai dictaturii. N-ar mai trebui decât un steag roșu, mare, pus pe primărie. Va fi aici un fel de cimitir locuit.

  ***

  Dimineață, de nevoie, am făcut un duș rece. Ca la nebuni. Nu mai rezistam. Mă strângea crusta de jeg, simțeam că mă voi metamorfoza curând în rac. E cumplit când simți că ți-a rămas pielea prea mică! Mi-au ieșit și bube pe piept, pe cap. De vreo săptămână nu mai făcusem baie, ceea ce pe un obez îl poate transforma într-o armă chimică. N-am rezistat mai mult de două minute sub jet. Apa rece din Galați e mai rece decât apa rece din alte orașe. Acum îmi curge nasul ca Prutul și strănut, abia văd să scriu. Răcesc a treia oară în patru luni, de când sunt la Galați. Nu plătesc încălzirea, dar dau banii pe medicamente. Nu-i nicio afacere!

  Mi-aș încălzi niște apă la aragaz, dar n-am în ce. Am venit de acasă cu două cratițe micuțe, nici pe o bucă nu mi-ar ajunge apa din ele; și oricum nu vreau să cărăbănesc prin baie, unde îmi las mizeria, vasele din care mănânc.
  N-am nici cadă, să zici că aș aduna totuși apă fiartă, cratiță după cratiță, e doar un duș în perete și o perdea – și aia adusă de mine de acasă. O să-mi cumpăr o oală mare, cea mai mare din comerț, și un lighean. A, să nu uit: un ibric – să-mi torn apă în cap. Fiindcă sigur nu voi găsi un lighean în care să încap. Industria românească n-a ajuns încă la performanța de a produce pe măsura curului meu.
  Va trebui să umblu iar la cardul de credit CETELEM, cel mai scârbos produs de pe piața creditelor din galaxie. Iei un lighean și plătești un jacuzzi.

  **
  Tot n-a venit căldura. E greu să miști monstrul ăsta, „Apaterm”, odată ce s-a prăbușit. Prea multe căpușe au supt din el ca să mai poată sta în picioare. Încep să cred că nimic nu ne va mai ajuta. Sistemul de termoficare e mort! O să apară din nou blocurile-elefant, ca pe timpul comunismului, când oamenii își puneau godine în case și scoteau burlanele pe geam. Am văzut cartiere întregi cu trompele de tablă întinse spre cer, înecate în fum, cu pereți negri, niște șatre imense cu corturi de beton. După nebunia fierului vechi va urma isteria surcelelor.
  * * *

  Primăria nu poate face nimic. Guvernul nu poate face nimic. Datornicii nu pot face nimic – că n-au de unde plăti. Nici Biserica nu face nimic. N-am văzut o rugăciune puternică pentru căldură, cu o mie de preoți, ca la aducerea moaștelor lui Constantin Brâncoveanu, în noiembrie. Dacă se fac slujbe pentru aducerea ploii, de ce nu și pentru apa caldă? E cam tot aia, tot un fel de duș. Cum poate să nu curgă apa la baie într-un oraș cu moaște atât de puternice? Poți rupe zăgazurile cerului cu o rugăciune bine ținită, dar mă tem că nici Dumnezeu nu poate să mai destupe conductele de la „Apaterm“, unde și-a băgat dracul coada.
  * * *
  Mi-e frig. Mă îngrozesc numai la gândul că la un moment dat va trebui să deschid frigiderul.

  Cititi in intregime Jurnal Galatean pe http://www.viata-libera.ro
  6
  17
  Raportează
 • postat de REVOLUTIE IN GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta ... hotinfo.ro/revolutie-galati-oamenii-nu-mai-suporta-umilinta/
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 08:01
  5.13.154.***
  REVOLUTIE IN GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta ...
  hotinfo.ro/revolutie-galati-oamenii-nu-mai-suporta-umilinta/
  Se pune de o “revolutie” la Galati. Pe retelele de socializare este anuntat pentru sambata 7 martie un amplu protest impotriva autoritatilor locale, dar si a clasei politice in general.
  Mii de galateni sunt revoltati ca au trebuit sa traiasca luni intregi fara caldura si apa calda. Am gazduit pe http://www.hotinfo.ro texte scrise de Viorel Ilisoi, dar si de alti jurnalisti care povesteau calvarul prin care trec multi cetateni din GALATI.
  Iata textul organizatorilor mitingului care va avea loc in orasul de pe Dunare, sambata 7 martie:
  “Protest față de incompetența autorităților locale în rezolvarea/administrarea problemelor orașului nostru.
  Schimbările de care are nevoie Galațiul nu vor veni decât de la oameni de rând, oamenii simpli, oamenii de bună credință.
  A fost demonstrat în 25 de ani că oamenii înregimentați politic nu au făcut nimic spre a schimba în bine viața locuitorilor din Galați. Din contră.Politicienii au folosit orice instrument posibil pentru a-și însuși puterea efectivă și pentru a perpetua un sistem corupt, bazat în principal pe traficul de influență. În preajma alegerilor se ”umanizează” brusc și capătă o capacitate uimitoare de empatie.Subit, grijile oamenilor devin și ale lor.
  Bineînțeles, doar la nivel declarativ.
  Singurul lucru pe care nu îl dețin în mod constant este simpatia și credibilitatea electoratului.
  Actualele partide și reprezentanții acestora nu ne reprezintă. PSD, PNL, PC, UNPR, PMP sau PPDD sunt în ochii noștri aceeași mizerie.
  Oamenii de bună credință nu se pot asocia cu entități politice care se identifică cu corupția și în cadrul cărora ar deveni colegi cu cercetați penali, infractori dovediți, foști și actuali pușcăriași.
  ”Galațiul nu te mai vrea” va deveni o comunitate din ce în ce mai mare și mai puternică doar dacă membrii săi vor înceta să mai gireze actualii oameni politici și acțiunile acestora.
  Protestul de stradă este unul dintre puținele moduri prin care putem pune presiune pe oamenii politici.
  Lunar vom ieși pe stradă și ne vom spune îngrijorările, neajunsurile, temerile și frustrarile!
  Sursa: facebook.com
  7
  12
  Raportează
 • postat de tonisca
  Sâmbătă, 28 Februarie 2015 07:24
  5.13.148.***
  Politicul , mereu politicul isi baga coada , iar noi tragem ponoasele , in acest caz, stam in frig si fara apa calda . Din 2012 , alesii locali sunt USL-istii , pe care galatenii i-au votat si de la ei , de la uslisti , asteptam rezolvarea acestor probleme stringente . Prin vocea Primarului , Marius Stan , un Primar traseist si mincinos , aflam ca lor le mai trebuie cel putin 3 ani sa rezolve problema caldurii si apei calde , alti bani cheltuiti , pe rapoarte denumite ,, Strategia de alimentare cu energia termica a Municipiului Galati , DNA Galati , sa faca o ancheta , sa terminam cu acesti ,,fripturisti,,
  6
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.