Decât prostituată, mai bine învăţătoare

Decât prostituată, mai bine învăţătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 15 ani, prea mult sex dăunează învăţăturii * La Meria, orgie cu elevi. Împerecheri şi abdicare de la conduita de şcolari *

Deocamdată, adolescentă fără nume. Am convenit ca în ziar să i se spună Aniela. E în clasa a VIII-a şi crede că întâmplările trăite de ea până acum pot constitui suportul epic al unui roman.

O scriere prin care să-şi penalizeze mama, pentru slaba comunicare între ele, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judeţul Arad, fiindcă, aflaţi pe punctul de a o expedia înapoi, spre interiorul ţării, au tratat-o ca pe un „colet”, în fine, racolatoarea de fetiţe pentru „produs”, C.M., în plasa căreia susţine că ar fi căzut ca o novice.

Convorbirea cu Aniela: la întrebări scurte, răspunsuri reci. Am observat că a avut grijă să nu scape niciun cuvânt despre membrii importanţi ai reţelei de trafic de fiinţe umane, a cărei victimă a fost. Recrutată, urma să fie „vândută”.

Cu patru zile înainte de a fi scoasă din Bereşti, ca să i se ridice moralul, tipi din umbră, ordinari, au organizat în „cinstea” minorei, acasă la un coleg de-al ei, în Bereşti-sat, pe str. Stadionului, o petrecere-dezmăţ, de noapte, ca pentru drojdia societăţii. Sex, creiere comutate pe rele, abdicare totală de la conduita de elevi.

Ce a urmat, în continuare, la Meria, cu aceiaşi protagonişti, e noutate absolută pentru Bereşti - vom face totul public după definitivarea cercetărilor. Se ocupă de caz Biroul Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

Şantaj ciobănesc: „Te culci cu mine sau arăt filmul?”

Era miercuri, 6 mai a.c. A doua zi, Aniela urma să susţină teza cu subiect unic la limba română. Fără s-o simtă nici pământul, şi-a făcut pregătirile pentru plecarea - la 15 ani - peste graniţă. În buzunar, economiile sale de şcolăriţă – 150 de lei („Din ce mi-au dat, când aveam nevoie de bani, mama şi bunica”). Până atunci nu mai lipsise niciodată de acasă. Ca să nu atragă atenţia asupra sa, s-a rezumat, în privinţa bagajelor, la rucsacul de elevă.

- Explică-mi, Aniela, ce s-a întâmplat cu tine.

- Totul a pornit de la un şantaj. Intrând în posesia unei filmări, pe telefonul mobil, o înregistrare de două minute, pentru mine compromiţătoare, un vecin de-al nostru, de 18 ani, cioban, s-a pus pe capul meu, împreună cu C.A., de la S.M.A., cerându-mi să întreţin relaţii sexuale cu ei.

Greşeala mea: nu le-am spus nimic părinţilor. Patru zile la rând, şantajul: „Alege, Aniela. Te culci cu noi ori le arătăm părinţilor tăi filmul, să-l comentaţi în familie?”. Ca să scap de insistenţele lor, m-am hotărât să părăsesc Bereştiul.

- Cine te aştepta în Italia?

- O cunoştinţă de-a mea, C. M. Tecuceancă. Ziua are grijă de casa unui arheolog, iar seara lucrează la un bar. Am cunoscut-o în 2008, la discoteca „La Mardare”. Cum păstrasem legătura cu ea, am anunţat-o că nu se mai putea, trebuia să plec din Bereşti – oriunde, şi cât mai repede.

C.M., dispusă să mă înhaţe: „Eşti sigură, Aniela, pe tine? Dacă într-adevăr vrei să pleci din ţară, vino în Italia!”. Ea a plătit şoferului de pe microbuz jumătate din banii pentru dus. Restul urmau să fie achitaţi la sosirea mea la destinaţie.                            

„Nu accept să fiu percheziţionată decât de o poliţistă”

Aniela n-a divulgat numele şoferului care a „smuls-o” de acasă, mafiotul cel bătrân de la Meria. De asemenea, s-a ferit să vorbească despre intermediarii de la „gazda” din Galaţi (în fapt, apartament cumpărat de unul dintre traficanţi, ca punct de tranzit pentru „carnea vie”).

Joi, 7 mai, după ce a mâncat trei hamburgeri şi câţiva cartofi-pai, la ora 6.30 urca în microbuz, „tăind-o” spre vestul ţării. A trecut ca săgeata prin Tecuci, Braşov… Având rău de maşină, n-a putut închide un ochi. În Vama Turnu, la controlul documentelor de identitate, a simţit că ceva nu era în regulă. Nu se înşela! Fusese dată în urmărire generală, de către Poliţia Bereşti, care s-a „mişcat” mai repede decât infractorii, devansându-i.

Şi aminteşte: „Reţinută de Poliţia de Frontieră, m-au tratat ca pe un câine – să-ţi dea vreunul un pahar cu apă, ori să te privească omeneşte? Nimic. Am stat în vamă, supravegheată, de la ora 22.30 până la două dinspre ziuă. Declarându-le că nu aveam legături cu şoferul, au lăsat microbuzul să plece mai departe, bineînţeles, fără mine”.

„La percheziţia corporală însă, m-am opus, ţinându-i la distanţă cu „Nu accept să fiu controlată decât de o poliţistă!”. Mi-am scos singură ce aveam în buzunare – banii, mobilul... Mi-au mai cerut să le dau numărul de telefon de acasă.

„Veniţi să vă luaţi coletul”

- După miezul nopţii, luând legătura cu un centru de asistenţă socială profilat de minorii „de graniţă”, din Arad, poliţistul în mâinile căruia mă aflam a folosit un termen ce m-a dezgustat: „Veniţi, l-am auzit spunând plictisit, să vă luaţi coletul, e din judeţul Galaţi!”. Coletul eram eu.

- Ce s-a întâmplat mai departe?

- La Arad am realizat în ce lume ar fi  urmat să intru dacă poliţiştii nu-mi întrerupeau călătoria: violatori în vârstă de 14-15 ani, criminali de 12, hoţi la vârsta pantalonilor scurţi, ceva, în tot cazul, de mlaştină. Dezmeticită, m-am pomenit întrebându-mă: ce caut eu aici? Am stat acolo vineri şi sâmbătă.

De la Bereşti, tata, mama, bunica şi o mătuşă sunau în neştire, unul după celălalt, încercând să mă „prindă”. N-am răspuns la apeluri. Psihologul centrului, un bărbat: acesta m-a convins că e bine să deschid telefonul şi să vorbesc. Dacă în 48 de ore nu mă lua nimeni, era rău de mine. Duminică, după un drum lung, de sute de kilometri, tata şi mama, obosiţi, intrau în Arad. Văzându-i, am izbucnit în plâns…          

20 la sută, joacă. Restul, experienţă tristă

Aniela, cu sinceritate: „Sunt uşor de manipulat!”. Alte cuvinte ieşite din gura sa: „20 la sută din tot ce ţine de tentativa mea de a evada din Bereşti este joacă, iar 80 la sută, experienţă tristă”.

Conducerea Grupului Şcolar „Paul Bujor” i-a dat posibilitatea să susţină, evident, cu întârziere, teza cu subiect unic la română. A fost notată cu 7. La matematică, rotunjirea i-a „furat” câteva sutimi, coborând-o la nota 6.

Aniela doreşte să se înscrie la un liceu pedagogic, considerând că are vocaţie pentru meseria de învăţătoare.

Despre colegii săi: ”De când am venit de la Arad toţi mă evită. Nu suntem o clasă unită”.

Despre racolatoare: „Dacă punea mâna pe mine, mă aştepta practicarea prostituţiei”.

Explicaţie foto: Readucându-şi, cu ajutorul Poliţiei, fiica rătăcită acasă, Bereştiul i-a convins pe mulţi că Aniela n-a fost răpită de un arab, cum s-a auzit după dispariţia ei.

Citit 2291 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.