Site-ul admitereliceu.ro te ajută să alegi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CNVA-ul, pe locul 7 pe ţară la profilul cu cea mai mare medie a ultimului admis *

Absolvenţii claselor a VIII-a trebuie să ştie că un rol decisiv în alegerea unui loc la liceu este media ultimului admis cu un an în urmă la instituţiile de învăţământ şi profilurile  pentru care optează. Dacă nu apreciază corect nivelul concurenţei la liceele unde candidează, elevi cu rezultate bune ar putea rata admiterea.

Site-ul, lansat de compania privată de soft educaţional, Intuitext, cuprinde informaţii complete despre admitere – profiluri, filiere, specializări, număr de locuri pe fiecare specializare, dar şi media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare în parte. În plus, fiecare liceu din România are o fişă de prezentare care cuprinde printre altele, numărul elevilor, date despre dotări, informaţii de contact şi localizarea pe o hartă interactivă.

Informaţii despre admitere se găsesc, de asemenea şi pe site-ul ministerului - www.admitere.edu.ro, dar şi pe cel al ISJ Galaţi. Site-urile oficiale nu au însă motoare de căutare a liceelor în funcţie de ultima medie de admitere.

Pe www.admitereliceu.ro candidaţii completează anumite câmpuri şi media de admitere şi poate vizualiza dacă are şanse la un anumit profil, prin comparaţie cu mediile cu care s-a intrat în anul anterior. Trebuie spus că procedeul nu oferă candidaţilor decât soluţii orientative, pentru că nivelul mediilor de la un an la altul poate fi mai scăzut sau mai ridicat.

Informaţiile de pe site-ul amintit trebuie coroborate cu ierarhia mediilor de pe judeţ de anul acesta. În acelaşi timp, candidaţii trebuie să treacă pe fişa de înscriere mai multe opţiuni ca să fie siguri că vor prinde un loc.

Pe www.admitereliceu.ro găsiţi un top al specializărilor de la liceele gălăţene, în funcţie de media de admitere a ultimului intrat, dar şi un top al specializărilor pe ţară, împărţit pe colegii, licee şi grupuri şcolare. Dacă la licee şi grupuri şcolare Galaţiul nu stă prea bine, la colegii, CNVA-ul se află pe locul al şaptelea, la matematică-informatică, după clase cu aceeaşi specializare din Bucureşti, Craiova, Suceava şi Drobeta Turnu Severin.  

Pe 18 iunie va începe completarea fişelor de înscriere. Pe 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisă, iar apoi vor fi afişate listele cu elevii admişi şi cu locurile în liceu rămase disponibile.

Citit 1158 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.