ORICE AJUTOR CONTEAZĂ! Alege să fii VOLUNTAR pentru copii

ORICE AJUTOR CONTEAZĂ! Alege să fii VOLUNTAR pentru copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit”, spune Sherry Anderson. Acest citat se potriveşte foarte bine săptămânii în curs. Pentru că perioada 11- 17 mai este numită Săptămâna Naţională a Voluntariatului. În aceste zile, toate instituţiile nonguvernamentale pregătesc tot felul de acţiuni prin care să atragă cât mai multe persoane dornice să ajute necondiţionat.

Donează timp copiilor cu autism

Asociaţia de Sprijin pentru Copiii şi Părinţii cu Autism, unul dintre ONG-urile din Galaţi, a început deja primul workshop de instruire pentru voluntarii aleşi să lucreze alături de copiii cu autism în proiectul „Afterschool interactiv şi creativ pentru copiii speciali”. Toţi cei care vor să lucreze cu copiii cu autism, pot trimite CV-ul la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. „Ce trebuie să faci? Dedică două ore pe săptămână din timpul tău liber pentru a le petrece alături de copiii care frecventează afterschool-ul. Alege ziua şi intervalul orar şi respectă acest program pentru a-i urmări o perioadă îndelungată pe copiii care vin la aceste ore. Ce îţi oferim? Zâmbetele cele mai sincere din univers şi progresele copiilor noştri speciali, training-uri periodice şi formare gratuită în domeniul recuperării copiilor cu TSA, inclusiv introducerea în baza noastră de date cu viitorii terapeuţi din zona judeţului Galaţi”, spun cei de la APCA.

Florin Aniţei (foto 2) este voluntar la APCA Galaţi de aproape doi ani de zile. În vârstă de 19 ani, elevul participă cu plăcere la toate activităţile asociaţiei şi spune că nu va renunţa prea curând la acest lucru. „Am aflat întâmplător de APCA de la antrenorul meu. El m-a îndrumat să merg la cursurile gratuite de introducere în problemele autismului organizate la bibliotecă. M-am gândit că îmi va fi de folos această experienţă pentru Facultatea de Medicină la care vreau să dau admitere. Apoi, cunoscându-i pe copiii cu autism, pe părinţii lor, m-am ataşat mult de ei. Asist la terapiile de grup, îi ajut pe părinţi să-i supravegheze pe cei mici. Îmi place. Voi rămâne alături de ei în continuare”, ne-a spus tânărul.  Deschiderea primului afterschool pentru copiii cu autism din ţară a fost un eveniment special şi pentru el, nu numai pentru copiii şi familiile acestora.

Alături de „inimile de copii”

Asociaţia „Inimă de copil” este o altă fundaţie unde gălăţenii îşi pot dedica o fărâmă din timpul, energia şi cunoştinţele lor copiilor asistaţi. Îi puteţi ajuta la teme, puteţi participa la activităţile din centrele de zi, vă puteţi implica în organizarea diferitelor evenimente din timpul anului.

„Te aşteptăm joia, între orele 14,00 şi 16,30 la sediul nostru din Micro 20, strada Furnaliştilor nr. 24, pentru a afla mai multe informaţii şi pentru a te înscrie în programul de voluntariat”, scrie pe site-ul fundaţiei. 

Teme şi jocuri alături de cei mici

Experienţa de a fi voluntar poate fi una semnificativă şi plină de satisfacţii şi dacă alegeţi să le fiţi alături, pentru câteva ore, copiilor care vin zilnic la Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, de pe Strada Dogăriei, nr. 111. „La Centru Comunitar „La Vale şi la Centrul de zi „Fluture” din Tudor Vladimirescu” poţi dărui câteva ore în cursul săptămânii cu asistenţă la teme, jocuri, artă, muzică, ajutor la birou, muncă în grădină sau muncă în curte. La Clubul „Comori ascunse” poţi ajuta sâmbătă de la ora 11,00 la 13,00 cu jocuri, cântece şi activităţi recreative. Poţi veni cu ideile tale pentru a ajuta dezvoltarea comunităţii noastre”, susţin cei de la „Cuvântul Întrupat”. Cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0236.411.695.

Noi v-am dat doar câteva exemple de ONG-uri unde puteţi fi voluntar, însă cu siguranţă aveţi şi alte opţiuni în oraş. Până la urmă nu contează locul, ci contează să vă dedicaţi complet în acel timp scurt petrecut cu copiii cu nevoi speciale. Orice ajutor contează!


CITEŞTE ŞI: SALVATORI VOLUNTARI, sub umbrela PRIMĂRIEI/ Romanian Rescue Association se mută la Galaţi

Citit 4640 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.