SPIRITUALITATE ŞI TRADIŢIE: Pregătiri pentru pelerinajul de la Buciumeni
Foto: Foto arhivă: Viaţa liberă

SPIRITUALITATE ŞI TRADIŢIE: Pregătiri pentru pelerinajul de la Buciumeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 1 iunie, tinerii interesaţi de lumea ortodoxă vor fi din nou oaspeţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la tradiţionalul pelerinaj anual de la Buciumeni, organizat la praznicul Sfintei Treimi.

La finele săptămânii trecute, potrivit biroului de presă al Arhiepiscopiei, „la Centrul Eparhial a avut loc o întâlnire consultativă cu principalii factori de răspundere, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de a XX-a ediţii a pelerinajului tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila la Mănăstirea Buciumeni, cu prilejul praznicului Sfintei Treimi.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit tineri - reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi şi Brăila, părinţi - membri ai Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“ (APOR), preoţi slujitori cu activităţi deosebite cu tinerii în parohii şi profesori de religie. Au fost abordate o serie de probleme atât organizatorice, cât şi de fond, cu privire la pregătirea pelerinajului în licee, prin implicarea celor prezenţi, profesori de religie şi elevi, în alcătuirea şi coordonarea grupelor de tineri pelerini.

De asemenea, tinerii şi-au exprimat dorinţa de a se sintetiza, pe ateliere tematice, preocupările lor şi de a se răspunde la acestea prin preoţi, prin profesorii de religie şi prin părinţii membri A.P.O.R. Anul acesta, Praznicul Preasfintei Treimi şi sărbătoarea Mănăstirii Buciumeni va coincide cu ziua de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului”.


 

Citit 1556 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.