Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În urma informaţiilor apărute în luna aprilie privind faptul că administrarea ibuprofenului în doze mari creşte riscul cardiovascular, Agenţia Europeană a Medicamentului a realizat o reevaluare a acestui risc, potrivit realitatea.net. Astfel, reevaluarea Agenţiei Europene a Medicamentului confirmă existenţa unui risc cardiovascular, precum infarct miocardic şi accident vascular cerebral, uşor crescut în cazul administrării ibuprofenului în doze zilnice egale sau mai mari de 2.400 mg.

Reevaluarea clarifică faptul că riscul asociat cu utilizarea unor doze mari de ibuprofen este similar celui observat în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv al inhibitorilor COX-2 şi diclofenacului.

Nu s-a constatat nicio creştere a riscului cardiovascular, în cazul dozelor de ibuprofen de până la 1200 mg pe zi, cea mai mare doză utilizată în general pentru medicamentele cu administrare orală eliberate fără prescripţie medicală (over-the-counter = OTC) pe teritoriul Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă al Agenţiei Europene a Medicamentului.

Pentru reducerea la minimum a riscului cardiovascular, trebuie evitată administrarea de doze mari de ibuprofen (egale sau mai mari de 2.400 mg pe zi) la pacienţii cu afecţiuni cardiace sau circulatorii grave, precum insuficienţă cardiacă, boală cardiacă şi tulburări circulatorii sau la cei cu antecedente de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

În plus, medicilor li se recomandă ca înainte de iniţierea unui tratament de lungă durată cu ibuprofen şi în special în cazul în care sunt necesare doze mari, să evalueze cu atenţie factorii de risc ai pacientului în ceea ce priveşte apariţia afecţiunilor cardiace sau circulatorii. Factorii de risc pentru apariţia unor astfel de afecţiuni sunt fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat şi nivelele ridicate de colesterol în sânge. Click aici pentru mai multe detalii -->> http://www.realitatea.net/agentia-europeana-a-medicamentului-reconfirma-ibuprofenulul-creste-riscul-cardiovascular_1712407.html

 

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 02:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.