O parte dintre siderurgişti pot ieşi mai devreme la pensie

O parte dintre siderurgişti pot ieşi mai devreme la pensie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, cu 314 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", ca şi persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare.

Până acum beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cei care au lucrat în grupa I de muncă cel puţin 6 ani.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate. Proiectul aparţine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adăugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR.

Astfel, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă până la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare în condiţii speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare, relatează DIGI24.

Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Citit 2597 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.