Elevii de la CNMK vor o nouă trecere de pietoni

Elevii de la CNMK vor o nouă trecere de pietoni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Clubul de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri „IMPACT- Aici şi acum" a organizat, pe 16 iunie, un eveniment prin intermediul căruia membrii cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani şi-au prezentat proiectul şi iniţiativa de a schimba lumea.

Voluntarii clubului sunt elevi ai CNMK, iar activitatea lor este coordonată de profesoara Rodica Bâra (lider) şi profesorul Cristian Rolea.

Tinerii îşi doresc să implementeze, în perioada martie-iunie 2015, proiectul „O nouă zebră printre gălăţeni”. Ei cer amenajarea unei noi treceri de pietoni în proximitatea liceului, mai exact pe bulevardul Brăilei între magazinele Orange şi Vodafone. Pentru a putea traversa spre staţia de autobuz de la CEC - Ţiglina 1, tinerii trebuie să urmeze o rută ocolitoare, ce include trecerea de pietoni semaforizată de la Tribunal. Presaţi de cele mai multe ori de timp, oamenii traversează neregulamentar strada, riscându-şi viaţa sau buzunarul din care trebuie să scoată banii pentru o eventuală amendă.

Elevii de la CNMK au apelat şi la ajutorul colegilor de la Colegiul "Costache Negri", reuşind astfel prin munca de echipă să obţină 2.000 de semnături.

De asemenea, tinerii speră să obţină aprobarea pentru crearea unei staţii de autobuz lângă magazinul Vodafone ( Ţiglina 1).

Citit 1773 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.