Au început înscrierile! Copiii pot intra în lumea păsărilor, în vacanţa de vară, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

Au început înscrierile! Copiii pot intra în lumea păsărilor, în vacanţa de vară, la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 14 - 17 iulie 2015, secţia Muzeu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, organizează cea de a cincea ediţie a Şcolii de vară de ornitologie „Paşi prin lumea păsărilor”, un program de vacanţă cu activităţi teoretice şi practice, având ca scop cunoaşterea diversităţii speciilor de păsări care populează spaţiile verzi din Galaţi, a metodelor de observare şi identificare a păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice, dar şi după cântecul lor şi formarea unor deprinderi ecologice de protecţie a mediului înconjurător.

Trebuie menţionat faptul că numărul de locuri la Şcoala de vară de ornitologie „Paşi prin lumea păsărilor” este limitat la 20 de copii. La activităţi pot participa elevi din clasele I – VIII, iar cei care vor să se înscrie trebuie să sune la secretariatul instituţiei, 0236.411.898, în perioada 1 – 10 iulie 2015, unde pot lua legătura cu coordonatoarea proiectului, biolog Viorica Atodiresei. Taxa de participare este preţul de intrare la muzeu, respectiv 1,5 lei / zi.

 În cadrul proiectului, elevii pot testa profesia de cercetător ştiinţific şi nu în ultimul rând pot afla informaţii utile despre lumea înaripatelor, cum ar fi: comportamentul păsărilor, migraţia, hrănirea, cântecul, reproducerea, chiar şi superstiţii şi mituri despre păsări. Pe parcursul celor patru zile, elevii vor participa atât la activităţi teoretice cât şi la activităţi practice pe Faleza Dunării şi în Grădina Botanică.

Citit 1214 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2015 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.