Sera de lângă şcoală

Sera de lângă şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă este vacanţă, pentru cadrele didactice de la Şcoala nr. 22 din Galaţi activitatea abia a început! Ieri, în prezenţa domnului profesor Emilian Pătru, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, a fost tăiată panglica la mica seră organizată în curtea acestei instituţii de învăţământ. În micul spaţiu din seră, dar şi în grădina şcolii, elevii au învăţat în ultimele luni să însămânţeze, să facă alte lucrări agricole, pe măsura vârstei lor.

„Am pornit de la sămânţă, ne povestea doamna Georgeta Voinea, profesor de biologie în cadrul Şcolii nr. 22 din Galaţi. Este binevenit acest mic spaţiu, pentru că ne ajută pe noi, profesorii, dar şi pe copii să nu uite că dincolo de betoanele care ne-au invadat viaţa, există natura şi mediul înconjurător care trebuie respectate. De aceea, în cadrul orelor noastre, am pornit de la însămânţat, la repicat, la îngrijirea plantei în toate etapele…”

Au fost antrenaţi în jur de 50 de elevi, în special de la clasele a V-a, care şi-au extins aria de acţiune şi în grădina şcolii. Fiecare strat cu flori din curtea instituţiei poartă un nume, de regulă al clasei care a grădinărit.

Lângă flori, copiii au mai plantat tei, magnolii şi urmează ca în toamnă să fie achiziţionaţi brazi. Ba chiar palmieri, pentru că aşa doreşte inspectorul Emiliam Pătru, prezent la tăierea panglicii! Referindu-se la rezultatele instituţiei, domnia sa şi-a manifestat dorinţa ca „bobocii şi florile Şcolii nr. 22 să fie frumoase, la fel ca florile din grădină”.

„Realizarea serei cu flori de la această şcoală  a fost posibilă, datorită dorinţei câtorva cadre didactice de la catedrele de Biologie, Religie şi Educaţie civică de a prelungi  teoria de la aceste obiecte în activităţi practice. Fiind la început, am folosit seminţe de flori şi bulbi aduse de copii, însă din toamnă sperăm să dezvoltăm activitatea orientându-ne către producţia de petunii…”, ne-a spus profesorul Vasile Chirilă, director adjunct.   

Proiectul nu este deloc întâmplător. Această şcoală gălăţeană a obţinut în anul şcolar ce tocmai s-a închis locul I la concursul între şcoli „Proiect Verdis”. Premiul de 1000 de euro a fost folosit pentru dotarea şcolii cu aparatură electronică necesară  bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

„Suntem la început, dar sperăm ca proiectul să fie dezvoltat în anii care vin, ne-a spus doamna Charlotte Barbu, director al şcolii. Se pune mare accent pe educaţia ecologică şi de protecţie a mediului înconjurător şi, de aceea, am considerat că e oportun să dăm posibilitatea copiilor noştri să-şi formeze aceste deprinderi încă de mici”.

Realizarea serei a fost susţinută financiar de domnul Iordache Petrea, de la SC Eco-Prod Galaţi.

Citit 940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.